Lietuvaičio laimikis – kaimynystėje sugauta milžiniška lydeka  (1)

Valanda – tiek laiko prireikė, kol mažeikiškis Laimonas iš ežero ištraukė milžinišką lydeką. Vyriškis pasakojo, kad toks laimikis – jo asmeninis rekordas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvejys Laimonas pasakojo, kad jo pagauta žuvis – įspūdinga. „Grįžus namo ir pasvėrus, svarstyklės parodė įspūdingus 10,85 kg. Tai mano asmeninis rekordas“, - pasakojo jis.

Tiesa, vietos, kur sugavo tokią milžinišką žuvį, jis neatskleidžia. „Su draugu išsiruošėme pažvejoti lydekų viename Latvijos ežerų. Koks tai ežeras, tebūna paslaptis“, - žvejybos vietos neatskleidė Laimonas, į Latviją žvejoti vykstantis kone kiekvieną savaitę.

Lietuvoje jis sakė žvejojąs Mažeikių r., Kuršių mariose, Nemune, tačiau atskleidė, kad įspūdingiausi laimikiai – Latvijoje, Ventos upėje.

Gegužės 3 d. į žvejybą išsiruošęs Laimonas papasakojo, kaip sugavo didžiulę žuvį. „Per dieną kibo lydekaitės, tokios, kad teko visas paleisti atgal, nes 50cm ilgio nesiekė. Vakarop žvejojome ant spiningo, masalas - suvalgomas guminukas, valas - pintas 0,14 mm. Taip užkibo lydeka, kuriai ištraukti į valtį prireikė beveik valandos laiko“, - kalbėjo jis.

Didžiulė žuvis, kol kas nesuvalgyta, o užšaldyta – ji bus patiekta per artėjančias krikštynas, kuriose Laimonas būs kūmas.

Vyriškis žvejojąs jau apie 30 m., nuo penkerių. Kitą didžiulę žuvį jis yra sugavęs prieš porą metų – tai taip pat buvusi lydeka, tiesa, svėrusi 400 g mažiau – 10,4 kg. Milžiniškas žuvis iš vandens telkinių traukiantis Laimonas sakė, kad žvejyba – tik jo hobis.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: