Bulvių traškučius ėdančiai seniausiai šiuo metu pasaulyje katei iki absoliutaus rekordo dar labai toli  (0)

Kai praėjusiais metais Kanzase (JAV) nugaišo 23-ejų katinas Pinky, jis vietą užleido kitai katei – Bornmute (Didžioji Britanija) gyvenančiai Poppy. Vasario mėnesį katė atšventė savo 24-ąjį gimtadienį, tačiau tik gegužės 19 dieną murklė oficialiai tapo seniausia pasaulyje kate ir pateko į Guinnesso pasaulio rekordų knygą. Beje, pavertus 24 katės metus į žmogaus amžių, jai – lygiai 114 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi Poppy yra teoriškai tik vienais metais jaunesnė už seniausią pasaulyje žmogų – 115 metų japonę Misao Okawa.

1990-aisiais pasaulį išvydusi murklė pirmaisiais savo gyvenimo metais buvo vadinama Popsy.

Kai Poppy suėjo penkeri, ją priglaudė Marguerite Corner ir jos duktė Jacqui. Vėliau dukra kartu su savo šeima katę pasiėmė į savo namus, kur augo kitos keturios katės, du triušiai ir žiurkėnas.

Garbaus amžiaus sulaukusi Poppy – dabar jau akla ir kurčia, tačiau namuose ji vis dar yra tikra valdovė.

Kaip sakė Poppy šeimininkė Jacqui, aplinkiniai jos vis klausinėja, kaip katei pavyko sulaukti tokio amžiaus. Moteris tikina, kad tai lėmė aktyvi veikla ir kokybiška mityba.

„Nors ėsdavo daug, ji buvo labai aktyvi. Be to, Poppy niekada nebuvo sustambėjusi ar nutukusi“, – pasakojo dviejų vaikų mama Jacqui.

Anot šeimininkės, ryte katė ėda sausą, o vakare – katėms skirtą konservuotą ėdalą. Retsykiais šeimininkė ją palepina gardesniu kąsneliu iš greito maisto restoranų, bulvių traškučiais ar kebabais.

„Ji nebemato ir nebegirdi, todėl miaukia ant bet ko, kas pasitaiko jos kelyje. Tačiau vis dar vadovauja kitoms katėms ir neretai dantimis ir nagais parodo, kas čia šeimininkas“, – sakė Jacqui.

Vis dėlto šeima jau susitaikė su tuo, jog greitai teks su Poppy atsisveikinti. Katė dar sugeba užlipti laiptais, tačiau nulipti – jau nebe, ją kamuoja įvairiausios ligos.

Guinnesso pasaulio rekordų knygos vyriausiasis redaktorius Craigas Glenday, pripažinęs Poppy seniausia gyva kate pasaulyje, prašo visus, kurie mano, kad jų katė gali būti vyresnė, ir turi tai patvirtinančių įrodymų, susisiekti ir pretenduoti užimti Poppy vietą.

Ilgiausiai išgyvenusia kate buvo pripažinta murklė, vardu Creme Puff. Ji gyveno Teksase (JAV) ir nugaišo sulaukusi 38 metų ir trijų dienų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(26)
(-8)

Komentarai (0)