Popiežius susikibo su Izraelio premjeru: kokia kalba šnekėjo Jėzus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2014-06-02 23:47
Dėl nekalto prasidėjimo: rwc, gaila, kad neįžvelgi kai kurių įdomių teologinių paralelių tarp ST ir NT. Marija, tai naujoji Sandoros krynia, o Jėzus įkūnytas Dievo įstatymas, naujasis Adomas. Nesuprantu, kam tai redukuoti Dievą iki to, kad mesiją jis atsiųstų tik išprievatavus jauną mergaitę? Į kokį Dievą mes čia tikime? Jei tikime, kad Dievas yra antgamtiškas ir jo galia viršija mums įprastą materialią terpę, tuomet, kodėl tavo manymu, Jėzus turi būti pradėtis tik buitiniu būdu? O kas jeigų moters kiaušinėlį paveikus specialiu šviesos spektru mes jame sužadinsim ląstelių dalijimąsi, gal ir genetinės informacijos perkėlimą galimą taip įveiksminti. Visagaliui galimybės plačios. Dėl prisikėlimo. Yra daug vietų Biblijoje kur Jėzus iš anksto įspėja, kad jam teks mirti ir prisikelti. Negi visoj Biblioj tas eilutes reikia išbraukyti? Kam reikalingas nekaltas prasidėjimas arba prisikėlimas? Tai turi labai gilią ezoterinę potekstę. Reikia gilintis aplamai į aukojimo/aukos prasmę. Dvasiniame pasaulyje yra kai kurie nerašyti dalykai, dėsniai, kurie privalo būti išpildyti. Beje, rwc, ką pats manai apie Enocho knygą? Kad ir ką lingvistai bekalbėtų, man ši knyga sujungė daug iki tol nesujungtų prasminių taškų.
kionig 2014-06-03 00:08
Atsiprašau už ne visišką tavo minties supratimą šioje vietoje, bet ar jau religijos klausimas, kodėl pastoja ne savo noru? Ar psichologijos klausimas, kodėl kai kas pasinaudoja priedanga, savo ištvirkusią fantaziją pateisinti prieš kito bejėgiškumą. Šiandien mes tokius dalykus traktuojame kaip ligas. Anksčiau - kaip nuodėmes??
Pumper 2014-06-03 08:27
Pats Jėzus stabas, ką jau kalbėti apie šimtus kitų "šventųjų" ir visokių ale relikvijų. Jei žiūrėti bibliją, tai dar ST 10 įsakymų buvo uždrausta bet kokio gyvo padaro atvaizdus gaminti, nes tie gali būti potencialiai panaudoti garbinimui, o didieji moralės etalonai, gyvenantys pagal dievo įsakymus, katalikai tik ir garbina visus stabus iš eilės apart paties dievo. Visas katalikų bažnyčios marketingas laikosi ant stabų-prekės ženklų.
vytautas50 2014-06-03 10:10
ra2 2014-06-03 10:31
- Klysti ir tiek, aišku tarp žmonių yra turinčių tokių psichinių priklausomybių, bet gana neženkli dalis.
Niemand 2014-06-03 11:48
Neskaitant to, kad tiek mitraizmas, tiek gnosticizmas senesni už krikščionybę kaip minimum amžiumi...
vytautas50 2014-06-03 12:51
:)
kionig 2014-06-03 12:58
Ne, neklystu. Stebuklingi žodeliai: dopaminas, okscitocinas ir kiti hormonai. Manai jie veltui egzistuoja?
ra2 2014-06-03 13:24
- Hormonų yra ir daugiau, bet jų paskirtis susijusi tik su biologine reguliacija. Taigi reguliacija negali būti tikslu sveikam žmogui, jis jaučia alkį, bet sotumas nėra tikslas. Taip yra su visais kitais hormonais, juos dirbtinai stimuliuojant ar įšvirkščiant į organizmą gaunama fikcija (iliuzija?) ir apgaulė, kas vadinasi tik priklausomybe arba psichine liga.
Niemand 2014-06-03 13:28
Biologijoje, o ir šiaip realybėje nėra tokio daikto kaip "tikslas". Kaip tik "tikslas" ir yra fikcija, žmogaus sugalvota abstrakcija.
rwc 2014-06-03 14:56
P.S. dėl tiesioginių krikščionių raštijos liudijimų Ia. prisiminiau dar vieną niuansą. Po Jėzaus nukryžiavimo, ankstyvųjų krikščionių sekta pradėjo slapstytis. Bet koks įrodymas, kad esi krikščionis, grėsė mirtimi. Nebūtų keista, jei tiesioginiai raštiniai liudijimai egzistavo (konkrečiai, Evangelijos), bet labai gerai paslėpti vietoje, žinomoje tik mažam žmonių ratui - tol, kol neatsirado poreikis juos versti ir viešinti.
ra2 2014-06-03 16:09
- Taip, pats terminas (raidžių rinkinukas t, i, k, s, l, a, s) yra žmogaus sugalvota abstrakcija, bet mes gi ne apie tai? Biologinių organizmų reguliacija yra reiškinys, šis reiškinys funkcionavime naudoja hormonus. Ivedus/pašalinus juos pagal sugalvotą "malonumo/kančios tikslą", mes pažeidžiame funkcionavimą. Tai aš vadinu fikcija, kuri galų gale sunaikins organizaciją. Kam to? Gal geriau nusišauti? Tai irgi bus tik "sugalvota".. Rusai kaip visada aukštumoje ir čia su savo "rusiška rulete"..
rwc 2014-06-03 17:44
nuodėmės - tai berods pats ne itin apsišvietęs. Ji susijusi ne su lytiniu aktu, o su Ievos ir Adomo gundymu prie Pažinimo Medžio. Kadangi pagal doktriną Jėzus yra iš Šventosios Dvasios, tai jis nepaveldi Adomo prakeiksmo. Einant iš kitos pusės: jam nereikia Pažinimo Medžio vaisiaus, nes jis ir taip turi tas galias, kurias vaisius suteiktų. Beje, yra keista prieštara tiek ST, tiek NT. Jėzus vadinamas Dovydo sūnumi (ta prasme, palikuonimi). Tai tarytum pabrėžia mintį, kad „mergelė“ nereiškia „nepažinusi vyro“. Tebebadau pirštais atgrubnagius Septuagintos vertėjus. Kasamės dar giliau. Izaijo pranašystėje niekur nekalbama apie Mesijo motinos šventumą ar išskirtinę padėtį. Tad iš kur atsirado Marijos kultas (tarp kitko, būdingas tik atskiroms krikščionių pakraipoms)? Vėl dėl tos nelemtos frazės? Apskritai, kai kabinėjamasi prie NT neatitikimo, man keistesni kiti klausimai, kuriuos retai išgirsi. Pirma, kodėl Jėzus, o ne Emanuelis? Kodėl jis suteikdamas pseudonimus Apaštalams, pats neprisiėmė tokio, kuris užrašytas pranašystėje? Antra, kam Trims Išminčiams reikėjo kelrodės žvaigždės? Kad nuvestų iš Betliejaus (kaip išpranašauta) į Nazaretą? Tada kokie jie Išminčiai, jei apsikrovę pasakiškais turtais porą metų blūdijo po dykumą niekaip nerasdami Kūdikėlio gretimame kaime?
ra2 2014-06-04 10:14