30 000 kadrų/s: stalo teniso kamuoliukas viršgarsiniu greičiu kiaurai pramuša ir nulaužia raketę (Video)  (3)

Kiek gi ten to stalo teniso kamuoliuko? Keli gramai? O ir pirštais suglamžyt tokį vieni niekai. Tačiau kai kuriomis aplinkybėmis toks, rodytųs, trapus niekutis gali virsti visa griaunančiu monstru. Pavyzdžiui, jį paleidus greičiu, viršijančiu garso greitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijos.lt skaitytojai jau žino, kad šitaip įgreitintas iš kaučiuko lukšto pagamintas tuščiaviduris rutuliukas be vargo pramuša nepalyginamai kietesnę stalo teniso raketę. Jei viršgarsiniu greičiu skriejančio stalo teniso kamuoliuko kelyje pasitaikytų, pvz., pirštas, jis ne tik lūžtų, bet ir, ko gero, būtų nutrauktas.

Žodžiu, juokauti su viršgarsiniu greičiu skraidančiais daikčiukais nereikėtų. Tačiau pasigrožėti, ką jie sugeba – galima ir net verta. Nes vaizdas – neįtikėtinas. Ypač, kai viskas nufilmuota 30 000 kadrų per sekundę greičiu ir parodoma sulėtintai.

Eksperimento ir unikalių kadrų autorius – Purdue universiteto Inžinerijos koledžo Judėjimo inžinerijos fakulteto tyrėjas Johnas Huhnas. Beje, toje pačioje mokslo įstaigoje dirbantis jo kolega Markas Frenchas sukonstravo viršgarsiniu greičiu stalo teniso kamuoliukus svaidančią patranką. Jei pamiršote, kaip tokią pasigaminti, prisiminti galėsite spustelėję šią nuorodą.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(41)
(5)
(36)

Komentarai (3)