Baiminamasi, kad iki 75 mokslininkų galėjo užsikrėsti juodlige  (0)

JAV Ligų kontrolės centras (CDC) ketvirtadienį paskelbė, jog iki 75 mokslininkų galėjo turėti sąlytį su gyvomis juodligės bakterijomis. Nors kol kas nė vienas iš šių galimai užsikrėtusių mokslininkų nesiskundžia ligos požymiais, visiems pasiūlytas prevencinis gydymas, rašo pbs.org.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad mirtinos ligos bakterijas mokslininkai iš arčiau, nei norėtųsi, galėjo „patyrinėti“ aukšto biologinio saugumo lygio laboratorijoje, po ne pagal protokolą atliktos bakterijų numarinimo procedūros.

CDC pranešime rašoma:

Į tris CDC Roybal miestelio laboratorijas, neparengtas darbui su gyvomis B. Anthracis bakterijomis, buvo atgabenti ir tyrimams panaudoti galimai užkrečiami mėginiai. Darbuotojai, manę, jog mėginiuose esančios bakterijos numarintos, darbo metu nedėvėjo atitinkamos apsauginės aprangos.

Laboratorijų saugumo tyrėjai taip pat nustatė, jog tarp birželio 6 ir 13 dienų dviejose iš trijų laboratorijų juodligės sporos galėjo būti aerozolizuotos. Atlikti aplinkos tyrimai, laboratorijų ir koridorių valymo procedūros. Laboratorijos bus vėl atidarytos tuomet, kai bus nustatyta, kad jose dirbti saugu.

CDC atstovas Tomas Skinneris pareiškė, jog šiuo konkrečiu atveju infekcijos rizika yra „labai maža“. Tačiau jis pridūrė, kad „laikantis papildomo atsargumo, CDC imasi agresyvių priemonių norint apsaugoti visų galimai susidūrusių su bakterijomis asmenų sveikatai užtikrinti, taip pat – profilaktinio gydymo antibiotikais“.

CDC taip pat užtikrino, kad visuomenės sveikatai šis incidentas grėsmės nekelia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(6)
(1)

Komentarai (0)