JAV sprendžiant dėl kontracepcijos, mokslas ignoruotas  (11)

Religija – 1, mokslas – 0. JAV Aukščiausiasis teismas nusprendė, kad verčiant mažus šeimos verslus aprūpinti moteriškos lyties darbuotojas nemokamomis kontraceptinėmis priemonėmis, gali būti pažeista verslininkų asmeninė religinė laisvė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepalaikantys abortų džiaugiasi šiuo sprendimu, tačiau kiti piktinasi mokslinių tyrimų ignoravimu.

Dvi įmonės – Hobby Lobby parduotuvės ir Conestoga Wood gaminiai – užginčijo vieną iš prezidento Baracko Obamos Prieinamos priežiūros įstatymo įgaliojimą, pasak kurio įmonės privalo suteikti nemokamas kontraceptines priemones siūlantį sveikatos draudimą.

Jie tiki, kad žmogaus gyvenimas prasideda spermatozoidui susijungus su kiaušinėliu. Nors jie ir neprieštarauja apvaisinimui kelią užkertantiems metodams, tačiau smerkia neleidžiantiems apvaisintų kiaušinėlių implantacijos, nes jų nuomone tai tolygu abortui.

Aukščiausiasis teismas nusprendė, kad mažos, šeimų valdomos įmonės gali atsisakyti kontraceptinių priemonių teikimo darbuotojoms, jeigu tai prieštarauja jų religiniams įsitikinimams.

Tačiau kiti teigia, kad tokie kontracepcijos metodai neprieštarauja įmonių savininkų religiniams įsitikinimams, nes metodų veikimo principas grindžiamas apvaisinimo kelio užkirtimu.

„Medicinos bendruomenė sutaria, kad nei vienas iš šių metodų neprilygsta abortui“, sako Pratima Gupta iš San Francisko medicinos centro, buvusi Gydytojų už dauginimosi pasirinkimą ir ir sveikatą tinklo valdybos narė.



New Scientist № 2976

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai (11)