Pasaulio futbolo čempionato aistros - ir Kirgizijos piemenų palapinėse (Video)  (0)

Tokie stambūs sporto renginiai kaip FIFA Pasaulio futbolo čempionatas suvienija žmones visame pasaulyje. Piemenys atokiame Kirgizijos kalnų slėnyje nėra šios taisyklės išimtis. Karkyros ganyklose šalimais savo palapinių jie turi pasistatę palydovinės televizijos lėkštę bei energijos generatorių ir stebi rungtynes per savo senus televizorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau kaip už 500 km nuo šalies sostinės Biškeko apsistoję piemenys, supami kalvų ir kalnų, be elektros ir mobiliojo ryšio signalo. kirgizai nepraleidžia nė vieno futbolo mačo ir serga už kitų šalių komandas, nepaisant to, kad jų šalies rinktinė (kaip, beje ir Lietuvos, Latvijos ar Estijos) niekada nėra patekusi į finalinį čempionato etapą.

Gyvenimas jiems teka lėtai. Pavasario pabaigoje kartu su arklių ir avių kaimenėmis jie palieka savo aūlus ir gena jas į plačias pievas tarp kalnų. Namo piemenys sugrįžta tik rudenį, o šiuo metu maitinasi tik fermentuotu arklių pienu kumysu.

Karkyros ganyklose šalimais savo palapinių jie turi pasistatę palydovinės televizijos lėkštę bei energijos generatorių ir stebi rungtynes per savo senus televizorius. Pasaulio futbolo čempionate prasidėjus pusfinalio etapui, piemenys jau išsirinkę savo mėgstamas komandas.

"Nusipirkome visą įrangą ir pasistatėme ją Karkyros kalnų viršukalnėse, - pasakoja Erkinas Sadyrovas. – Mes mėgstame futbolą. Neįmanoma visą laiką gyventi su kaimenėmis, atitolus nuo civilizacijos. Turim neatsilikti nuo likusio pasaulio. Turime patys susikurti patogumus, pasigaminti elektros. Niekad nepraleidžiam futbolo rungtynių. Palaikėme čempionato šeimininkę Braziliją. Norėjom, kad ji laimėtų."

Kol vyrai stebi rungtynes, jaunesnioji karta tobulina savo įgūdžius ir spardo kamuolį pievose.

Kirgizija pasaulio futbolo rinktinių reitinge užima 159 vietą.

Vaizdo siužetas


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (0)