Ligoniai žaidžia gydytojus: chirurgams skirta programėlė patiko pacientams  (1)

Tūkstančiai pacientų visame pasaulyje prieš guldami po skalpeliu įniko patys pažaisti gydytojus. Naujos programėlės dėka ligoniai patys tampa chirurgais ir pasižiūri, kas bus daroma per operaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Touch Surgery“ programėlė buvo sukurta pradedantiesiems chirurgams, tačiau labai išpopuliarėjo tarp ligonių. Belaukdami operacijos smalsuoliai suskato bent virtaliai pasižiūrėti, kaip bus atliekamas sąnario endoprotezavimas ar bet kuri kita operacija. Realistiškai nupiešta programėlė leidžia vartotojams virtualiai atlikti kiekvieną operacijos žingsnį. Kartu su kompanija „Hollywood CGI“ programėlę kūręs plastikos chirurgas Jeanas Nehme'as teigė buvęs priblokštas žinios, kad daugiau nei penktadalis programėlę asisiuntusių žmonių yra ne medikai, o pacientai. Išvis programėlę yra atsisiuntę 180 tūkst. žmonių.

„Chirurgams labai sunku paaiškinti pacientams, ką jie darys per operaciją, bet žmonės labai nori tai žinoti kuo tiksliau, suprasti rizikas. Todėl pacientai pradėjo naudotis šia programėle, kad išsiaiškintų, kas su jais bus daroma“, – teigė jis.

Kinematografas Barrettas Veldsmanas pripažino pats prieš tulžies pūslės operaciją virtualiai pasižiūrėjęs, kaip ji atliekama. „Supratau, kad operacija labai nesudėtinga ir nusiraminau“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (1)