Kosminės šiukšlės privertė TKS pakeisti orbitą  (0)

Skrydžių valdymo centras (SVC) priėmė sprendimą pažeminti Tarptautinės kosminės stoties (TKS) orbitą 800 metrų. Modulio „Zvezda“ (Žvaigždė) varikliai buvo įjungti 32 sekundėms, teigiama Rusijos kosmoso agentūros pranešime, kurį cituoja Interfax.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacija buvo atlikta tam, kad būtų padidintas atstumas tarp TKS ir kosminių šiukšlių debesies. Pastarosios susidarė, suirus raketos „Briz-M“ spartinimo blokui.

Skrydžių valdymo centro atstovas pranešė, kad TKS manevras atliktas sėkmingai. Nauji stoties orbitos parametrai bus patikslinti vėliau, pažymima pranešime spaudai.

TKS saugumo zona – tai maždaug 25 kilometrų sritis aplinkos stoties orbitą ir 2 kilometrai vertikaliai.

Pranešama, kad atliktas manevras niekaip neįtakos į TKS suplanuota krovininio laivo „Progress M-24M“ skrydžio. Pastarojo laivo startas turėtų įvykti ketvirtadienio naktį iš Baikonūro kosmodromo.

„Briz-M“ nuolaužos, dėl kurių kilo pavojus TKS, atsirado 2012 m. spalio mėnesį. Į Žemės orbitą buvo bandoma iškelti Rusijos palydovą „Ekspress-MD2“ ir Indonezijos palydovą „Telkom-3“. Tačiau įvyko avarija, todėl palydovai nebuvo iškelti į reikiamą orbitą. Po incidento susiformavo beveik šimto nuolaužų debesis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: