Graikijos šiaurinėje dalyje archeologai rado reikšmingą kapą  (0)

Graikijos ministras pirmininkas patvirtino, kad šiaurinėje šalies dalyje antikinį pylimą kasinėjantys archeologai rado įėjimą į kapą, kuris yra išlikęs maždaug nuo paskutinių karaliaus karvedžio Aleksandro Didžiojo valdymo metų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-08-14 Graikijos šiaurinėje dalyje archeologai rado reikšmingą kapą  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antonis Samaras paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad šis atradimas „yra akivaizdžiai labai reikšmingas“ ir kad objektas datuojamas 325-330 m. prieš Kristų. Iki šiol buvo nemažai įtarimų, kad šiame kape palaidotas pats Aleksandras Didysis, tačiau šia prielaida buvo suabejota, kadangi viduje rasta ir daugiau palaikų. 323 m. pr.Kr. Babilone šių laikų Irake miręs Aleksandras Didysis buvo palaidotas Egipte. Jo imperija buvo nusidriekusi nuo šiuolaikinės Graikijos iki Indijos. Pasak A.Samaro, į kapavietę veda platus kelias, o įėjimą į ją puošia dviejų sfinksų – žmogaus, paukščio ir liūto kūno dalis turinčių mitinių būtybių – skulptūros. Po kalva tame mieste paslėpto helenistinių laikų pylimo, kuriame yra kapas, perimetras yra 497 metrai. Penkių metrų aukščio marmurinis liūtas, kuris dabar stovi prie netoliese einančio kelio, iš pradžių stovėjo ant to kapo viršaus, pasakoja A.Samaras.

Amfipolis, pastatytas prie Strimono upės, už maždaug 60 km nuo šiuolaikinio Serės miesto, buvo svarbus Aleksandro valdomos Makedonijos karalystės miestas.

Kas buvo palaidotas šiame netoli Amfipolio esančiame milžinkapyje, dar reikės išsiaiškinti. Vis dėlto, Aleksandro persė žmona Roksana ir sūnus Aleksandras buvo ištremti į Amfipolį ir ten maždaug 310 m. pr. m. e. nužudyti jį soste pakeitusio karaliaus Kasandro įsakymu.

Nors prielaidos apie atrastą Aleksandro Didžiojo kapą pasirodė esančios abejotinomis, tačiau ekspertai neatmeta galimybės, kad tai galėtų būti kito karališkosios šeimos nario kapas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai (0)