Naujos kartos „holograma“ su įprastiniu rašaliniu spausdintuvu  (2)

Mokslininkai iš Mičigano universiteto (JAV) sukūrė naują medžiagą, kuri ateityje gali labai praversti, kovojant su popierinių pinigų padirbinėtojais, praneša puslapis Engadget.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kūrėjų teigimu, ant unikalios medžiagos galima patalpinti paprastai plika akimi nematomus paveiksliukus ir kitus žymėjimo ženklus. Norint juos pamatyti, užtenka tiesiog „pakvėpuoti“ į plastikinį lapą, kad ant jo susikondensuotų drėgmė.

Vaizdus su labai plonu, drėgmei atspariu sluoksniu, mokslininkų teigimu, galima patalpinti ant paviršių, pasitelkiant šiandien naudojamus įprastus rašalinius spausdintuvus.

Kvėpuojant lapo paviršius apsitraukia drėgme, tačiau kondensatas nesusidaro tose vietose, kuriose yra patalpintas speciali medžiaga, o visa tai ir leidžia susiformuoti akiai matomam vaizdui.

Mokslininkai pasinaudojo poliuretano ir epoksidinių medžiagų mišiniu, o tai leido sukurti tvirtus, tačiau kartu lanksčius ir permatomus lapus. Juos siūloma naudoti pinigų gamyboje, kadangi tai leistų efektyviau kovoti su falsifikavimu užsiimančiais kriminalinio pasaulio atstovais.

Naujoji medžiaga leistų pakeisti hologramas, naudojamas asmens identifikavimo kortelėse ir kituose svarbiuose dokumentuose, taip pat piniginiuose banknotuose. Kada pastaroji technologija bus pradėta naudoti praktikoje, nepranešama.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai (2)