Netrukus po paleidimo sprogo SpaceX raketa (Video)  (3)

SpaceX kompanija patvirtino, kad penktadienį, netrukus po paleidimo, bandomojo skrydžio Teksase metu, sprogo F9R raketa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

KXXV-TV vedantysis Bruce'as Gietzenas pranešė, kad niekas nenukentėjo. Nepilotuojama raketa buvo paleista iš SpaceX raketų kūrimo padalinio McGregore, Teksase.

„Skrydžio metu aparate buvo aptikta anomalija ir skrydžio nutraukimo sistema automatiškai nutraukė misiją," sakė Johnas Tayloras, SpaceX atstovas spaudai.

Vaizdo siužete iš įvykio vietos matyti po sprogimo krentančios nuolaužos:

SpaceX pateikė tokį pranešimą:

Anksčiau šiandien McGregore, Teksase, SpaceX atliko trijų variklių F9R bandomojo aparato (Grasshopper įpėdinio) bandomąjį skrydį. Skrydžio metu aparate buvo aptikta anomalija ir skrydžio nutraukimo sistema automatiškai nutraukė misiją.

Bandymo ir skrydžio metu raketa išliko nustatytoje skrydžio zonoje. Niekas nebuvo sužeistas ir niekam sužeidimo grėsmė kilusi nebuvo. Visą laiką dalyvavo FAA atstovas.

Tyrimo ir tobulinimo projektuose aparato anomalijų aptikimas bandymų metu ir yra programos tikslas. Šiandienos bandymas buvo itin sudėtingas, aparato ribas nustūmęs toliau, nei bet kuris ankstesnis. Kaip jau susiklostė mūsų praktikoje, kompanija tirs skrydžio fiksavimo detales, kad daugiau išsiaiškintų apie aparato veikimą prieš naują bandymą.

SpaceX suteiks daugiau detalių, kai visiškai išanalizuos skrydžio duomenis.


Paul Szoldra
www.businessinsider.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: