Kauniečiai turguose šluoja baravykus – net ir po 40 Lt/kg  (0)

Stoties ir Žaliakalnio turgavietėse grybautojai renkasi iš įvairių šalies regionų. Miško gėrybes jie išparduoda per kelias valandas ir tikina, kad šiemet grybų gamta nešykšti, tik reikia žinoti vietas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grybų kainos nevienodos – Stoties turguje už kilogramą prašo 25 litus, o Žaliakalnio – 40 litų. Kai kurie grybautojai gėrybes pardavinėja krūvelėmis, kuriose atrinkta po 15-17 nedidelių baravykų. Visi džiaugėsi dosniu mišku ir geru uždarbiu.

Užsidirba komunaliniams mokesčiams


Ruklos (Jonavos r.) gyventojas Sergejus Taturas grybauja miškuose netoli namų. „Lankausi lapuočių miške, kur daug krūmynų, šabakštynų, tada randų daug grybų. Ten, kur malonu vaikštinėti, nieko nėra“, – dalijosi patirtimi vyras.

Jis prekiavo krūvelėmis sukrautais grybais. Baravykai kainavo 15 litų, raudonviršiai – 10 litų. Tiesa, pastarieji ryte buvo verti tiek pat ir atpigo apie vidurdienį.

Viena pirkėja pirkdama baravykus pasiteiravo, ar prekeivio grybai nesukirmiję ir grasino atnešianti atgal, jei tokių ras daug. „O argi blogai kirminukų kartu paragauti“, – juokavo S.Taturas.

Grybautojo teigimu, šiemet dauguma jo randamų grybų yra sveiki: „Iš 10 gal vienas toks, pernai buvo tikrai daug prasčiau. Šiemet tik voveraitės palyginti su praėjusiais metais prasčiau auga“, – tvirtino grybautojas.

S.Taturas minėjo, kad per dieną dabar galima uždirbti daugiau kaip po 100 litų. „Parduodami grybai man padeda išgyventi žiemą, kai reikia brangiai mokėti už šildymą“, – sakė ruklietis.

Žemaitis įdarbina bedarbius


Iš Šilutės rajono atvykęs Gediminas už baravykų kilogramą prašė 25 litų, o voveraičių – 10 litų. „Atvežiau 100 kg grybų ir tikiuosi juos visus parduoti“, – kalbėjo vyriškis.

Jis sakė pats negrybaujantis, o įdarbinantis kitus. „Vienam nuperku pigaus vyno, kitam alaus, o kas negeria, duodu pinigų. Su kiekvienu bedarbiu deruosi atskirai. Jie man ir prirenka grybų, o aš vežu į Kauną, nes Šilutėje jie dvigubai pigesni nei čia“, – pasakojo apsukrus žemaitis.

Pokalbio metu prie jo prekystalio vyko gyva prekyba. Pabaigęs turėtus baravykus jis nuėjo į automobilį atsinešti kitų dėžių.

Pardavė iškart visą dėžę


„Sumanėme tik šiemet prekiauti grybais. Jų gausa mūsų miškuose nustebino, tiek dar mano vyras anksčiau nepririnkdavo. Per dieną jis parneša po 20 kg per dieną“, – pasakojo Žaliakalnio turguje prekiaujanti Stasė Rebždienė iš Vincentavo kaimo (Kėdainių r.).

Ji sakė atsivežusi 19 kg baravykų ir didelę dalį jau pardavusi. Jos gėrybės kainavo 40 litų už kg. „Užtat aš kiekvieną baravyką esu nuvaliusi, prapjaunu parodyti, ar nesukirmijęs“, – savo prekių privalumus vardijo moteris.

Ji sakė sulaukianti daug pirkėjų, kurie perka nesiderėdami. „Viena moteris nupirko visą dėžę baravykų, apie 7 kg“, – džiaugėsi S.Rebždienė.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Saulius Tvirbutas
(1)
(1)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: