Ūdra neištveria gerų manierų prie stalo (Video)  (1)

Japonai ir toliau stebina. Prie žmonėms būdingos aplinkos jie įpratina net retuosius gyvūnus. Viena jų – ūdra, kuri nufilmuota prie stalo valganti pusryčius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ant kėdės pasodintas žvėrelis ne šėlsta po namus, o gražiai letenėlėmis ima sausą maistą iš dubenėlio. Tiesa, galiausiai ūdrai atsibosta geros manieros ir ji užšoka pasirangyti ant stalo.

„Šįkart ji neįprastai gražiai ir mandagiai valgė prie stalo, tad nusprendžiau nufilmuoti, - rašo klipą į portalą įkėlęs vartotojas mixjam11. – Bet vos pats pradėjau valgyti, ji užšoko ant stalo ir pradėjo ritinėtis. Taip, kaip visada, cha cha.“

Vaizdo įrašė užfiksuotas gyvūnas – tai Azijinė benagė ūdra. Ji – viena mažiausių ūdrų pasaulyje ir vienintelė savo rūšies atstovė ūdrų gentyje.

Gyvūnėlis turėtų gyventi magrovinėse ir gėlavandenėse pelkėse Indonezijoje, Pietų Kinijoje, Pietų Indijoje ar Filipnuose. Rūšis yra įrašyta į tarptautinę Raudonąją knygą. Taigi ji – saugoma, kaip ir Lietuvoje gyvenančios ūdros.

Todėl, nepaisant mielų pusryčių, kyla natūralus klausimas, kokius gyvūnus Japonijos įstatymai leidžia laikyti namuose kaip naminius gyvūnėlius? Ar Raudonosios knygos statusas tam nėra kliūtis?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(14)
(7)
(7)

Komentarai (1)