Žūtbūtinė kova: briedė stoja tarp dviejų vilkų ir savo jauniklio (Video)  (1)

Švedijos miške prie vadinamosios laižyklos (kur žvėrims pastatomi blokai druskos, prisotintos įvairiais mineralais ir vitaminais) įrengtos kameros nufilmavo visai ne idilišką gamtos vaizdelį. Pasistiprinti atėjusi briedė su mažyliu netrukus buvo užpulta dviejų vilkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors kovos baigties nematyti, gamtininkai spėja, kad briedė ją pralaimėjo. Apie tai praneša portalas huffingtonpost.com

Vaizdelį į portalą youtube.com įkėlė svetainės „Jakt&Jagare“ (Medžiotojas ir medžioklė, - šved.) – Švedijos medžiotojų bendruomenės nariai.

„Kamera Värmlande užfiksavo, kaip briedė įnirtingai bando išgelbėti savo jauniklį. Gyvybės ir mirties kovoje panikos apimtas jauniklis blaškosi, o jį gindama motina vienu metu netyčia įspiria pačiam jaunikliui“,- rašoma Švedijos medžiotojų svetainėje.

Taip pat perspėjama, jog vaizdai gali būti per žiaurūs jautrių nervų žiūrovams.

Vilkas sugeba apeiti briedę už nugaros, tuo metu motina spiria, tačiau pataiko ne į grobuonį, o į savo jauniklį. Vilkas pasinaudoja šia klaida, staigiai sučiupdamas jauniklį už gerklės. Vėliau jis jį paleidžia, tačiau iš to, jog mažyliui jau sunku atsistoti, galima suprasti, kad mamos smūgis ir vilko dantys jau padarė didelę žalą.

Švedijos naujienų portalas Nyheter 24 pastebi, jog nepaisant narsių briedės pastangų, labiau tikėtina, jog pabaigoje ji vis tik pralaimėjo kovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (1)