NASA skrydžiui į Marsą ruošia 13-metę (Video)  (6)

Alyssai Carson dar tik 13 metų, tačiau ji jau žino, ką veiks užaugusi. Ji ketina tapti pirmuoju žmogumi, išsilaipinusiu Marse. Ir tai nėra tik vaikiška svajonė: tam moksleivę ruošia NASA specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei agentūrai pavyks įgyvendinti planus ir 2033 metais išsiųsti pilotuojamą misiją į kaimyninę planetą, ji yra rimtai pasiryžusi būti šios komandos dalimi.

Iš Baton Ružo (JAV, Luiziana) kilusi mergina domisi ne tik mokslu, bet užsienio kalbomis. Ji nuolat dalyvauja NASA organizuojamose stovyklose ir būsimųjų astronautų mokymuose. Jų metu tikrinamas ne tik fizinis, bet ir psichologinis pasirengimas dalyvauti kosmoso misijose.

Mergina ne sykį valdė kosminių skrydžių simuliatorių, kėlė virtualias raketas, ji žino, ką reiškia kyboti erdvėje esant nulinei gravitacijai.

JAV kosmoso agentūroje paauglė net turi šaukinį – „Blueberry“ (liet. šilauogė).

„Aš noriu keliauti į Marsą, nes tai yra vieta, kur dar niekas nėra buvęs. Šiuo metu jis yra negyvenamas, taigi aš noriu pirmoji ten išsilaipinti, – sakė A. Carson. – Manau, mano galimybės nuskristi į Marsą yra didelės, nes aš jau treniruojuosi devynerius metus. Bėgant metams mano patirtis augs vis labiau, o tai leis man išsiskirti iš kitų kandidatų minios.“

Ar ji nebijo, kad gali niekada nebegrįžti į Žemę? Jos tėtis Bertas Carsonas teigia, kad tokia galimybė jau buvo aptarta, tačiau dukros ryžto tai nesumažino. „Ji jau yra suplanavusi artimiausius 20 metų“, – sako jis. Viena šio plano dalis – studijos Kembridže ir Tarptautiniame kosmoso universitete.

NASA atstovas Paulas Foremanas patvirtina: ši paauglė išties gali tapti pirmuoju žmogumi Marse. „NASA labai rimtai vertina tokius žmones, kaip Alyssa. Ji atlieka teisingus žingsnius, siekdama tapti astronaute“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(30)
(2)
(28)

Komentarai (6)