Ginekomastijos spąstai: po kankinančių patyčių jaunuolis ryžosi krūtų mažinimo operacijai  (4)

Charlie Edgeworthas (19 m.) iš Didžiosios Britanijos turėjo parduoti automobilį „Volkswagen Polo“, kad po ilgų metų patyčių mokykloje galėtų sumokėti už krūtų sumažinimo operaciją. Bendraamžiai iš 13 metų paauglio pradėjo šaipytis, kai jam pasireiškė gana dažnai pasitaikantis defektas, vadinamas ginekomastija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – krūtų padidėjimas dėl hormonų pusiausvyros sutrikimo, kai vyro organizme moteriško hormono estrogeno atsiranda daugiau nei testosterono.

Vaikinas taip gėdijosi B dydžio krūtinės, kad ją slėpė apdribusiais megztiniais net per vasaros karščius. Ch.Edgeworthas taip norėjo susimažinti krūtinę, kad net ėmė laikytis dietos, nors svėrė 57 kilogramus. Bet rezultatas buvo ne toks, kokio vaikinas tikėjosi, – dėl sumažėjusio svorio jo krūtinė ėmė tik dar aiškiau matytis ir nė kiek nesumažėjo.

Po šešerių metų kančių Charlie ryžosi 2 tūkst. svarų sterlingų (apie 8,8 tūkst. litų) kainuojančiai krūtų mažinimo operacijai. Vaikinas pardavė „Volkswagen Polo“ automobilį, kad turėtų pinigų sumokėti už operaciją.

„Krūtinė taip aiškiai buvo matyti, kad kiti mokiniai iš manęs tyčiojosi visus metus, praleistus gimnazijoje, – pasakojo Ch.Edgeworthas. – Viešosiose vietose niekada nenusivilkdavau viršutinę kūno dalį dengiančių drabužių. To nedariau ir namie, tad net motina nežinojo apie mano problemą.

Kai per atostogas eidavau prie baseino, visada vilkėjau marškinėlius. Nustebusiems žmonėms aiškindavau, kad labai greitai nudegu saulėkaitoje. Bandžiau daryti viską, kad mano krūtys pradingtų, bet pastangos buvo bergždžios. Galiausiai tyčia priaugau svorio, kad sumažėtų skirtumas tarp mano krūtinės ir pilvo.“

Net baigęs mokyklą vaikinas negalėjo atgauti pasitikėjimo savimi.

Ch.Edgeworthas nuo 13 metų niekada neturėjo merginos.

„Sunku su kuo nors atvirai bendrauti, kai tokia situacija, – prisipažino vaikinas. – Negalėčiau eiti į pasimatymus, nes ramybės neduotų mintys, kad mano krūtinė didesnė nei merginos. Būtent todėl šešerius metus praleidau vienas.“

Paskutinis lašas, pripildęs Ch.Edgewortho kantrybės taurę, – ankstesnio jo viršininko komentaras apie dideles vyriškas krūtis.

Netrukus Charlie ėmė galvoti apie operaciją. Ją medikai atliko, kai vaikinas sulaukė 19 metų. Ch.Edgeworthas operuotis skrido į Lenkiją. Ten jam iš kiekvienos krūties buvo pašalinta po 200 mililitrų riebalų ir dalis liaukų audinio. Vaikinas dar nespėjo atsigauti po operacijos, bet jaučiasi esąs visai kitas žmogus.

„Tai labai padidino pasitikėjimą savimi, – teigė jis. – Labai laukiu pasimatymų. Nesitikėjau, kad operacijos rezultatai bus tokie geri. Galbūt skamba nuvalkiotai, bet jaučiu, kad dabar prasidės tikras gyvenimas.

Nebūčiau turėjęs pakankamai pinigų operacijai, jei nebūčiau vykęs į kitą šalį. Čia, Didžiojoje Britanijoje, tokios operacijos kainuoja bene dukart brangiau.“

Sutrikimas, kai vyrų krūtys pernelyg išsivysto, vadinamas ginekomastija. Jį turi apie 40 procentų vyrų, ir šis skaičius vis didėja.

Jis gali atsirasti dėl natūralaus lytinių hormonų pusiausvyros nebuvimo arba nuo tam tikrų vaistų, pavyzdžiui, antidepresantų arba širdies ar kepenų ligoms gydyti skirtų vaistų, taip pat narkotikų – kanapių, anabolinių steroidų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(5)
(17)

Komentarai (4)