Meksikoje atrastas įėjimas į „požeminę karalystę“  (0)

Mokslininkai istoriniame šventyklų komplekse Meksikos centrinėje dalyje aptiko įėjimą į Teotihuakano kultūros „požeminę karalystę“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tunelyje tarp Saulės piramidės ir Plunksnuotos gyvatės šventyklos rasta apie 50 000 paaukotų daiktų, tarp jų - statulų, smilkymo indų, brangakmenių ir kriauklių, sakė kasinėjimams vadovaujantis Sergio Gomezas. „Teotihuakano žmonėms tunelis simbolizavo įėjimą į požeminį pasaulį“, - sakė archeologas. Gali būti, kad čia buvo laidojami ir valdovai. Tunelis yra 138 metrų ilgio ir driekiasi 18 metrų gylyje po žeme. Šioje vietoje archeologai kasinėjimus atlieka jau 11 metų. Teotihuakano gyventojai tunelyje netgi sukūrė dirbtinį dangų. Žvilgantys akmenukai lubose turėjo priminti žvaigždes.

Klestėjimo laikotarpiu V-VI amžiuose Teotihuakanas buvo svarbiausias Mezoamerikos centras ir vienas didžiausių pasaulio miestų. Kodėl kultūra žlugo, iki šiol nėra žinoma.

Teotihuakano archeologinė radimvietė 1987-aisiais buvo įtraukta į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Jis yra viena svarbiausių Meksikos turistų atrakcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(1)
(28)

Komentarai (0)