Patvirtintas planas, kaip bus gelbėjamas per visą JAV istoriją didžiausias bankrutavęs objektas  (1)

JAV teisėjas Stevenas Rhodesas patvirtino Detroito kovos su bankrotu planą. Prieš 16 mėnesių oficialiai apie savo rimtas finansines bėdas paskelbęs miestas tapo didžiausiu per visą Jungtinių Valstijų istoriją bankrutavusiu objektu. Apie tai praneša BBC.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-11-11 Patvirtintas planas, kaip bus gelbėjamas per visą JAV istoriją didžiausias bankrutavęs objektas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bankroto įveikimo plane žadama vos 4,5 proc. mažinti pensijas, dar 1,7 mlrd. JAV dolerių bus skirti apleistų pastatų nugriovimui. Imtasi ir kitų priemonių, padėsiančių sumažinti beveik 7 mlrd. JAV dolerių pasiekusius Detroito įsiskolinimus.

Anot teisėjo S.Rhrodeso, planas jam atrodo esąs sąžiningas ir pagrįstas. Skelbdamas oficialų savo sprendimą pareigūnas teigė, kad planas, taip nedaug mažinantis pensijas, „prilygsta stebuklui“.

Anksčiau Detroitas buvo automobilių pramonės centras ir penktas pagal dydį miestas JAV. Ekspertai pastebi, kad nuo 1980-ųjų, kai Detroite gyveno 1,2 mln. asmenų, jo populiacija smuko beveik dvigubai – iki 688 tūkst. žmonių.

2013 metais Detroito skola viršijo 18,5 mlrd. JAV dolerių, o 2013 m. gruodžio 3 d. miestas buvo oficialiai pripažintas bankrutavusiu. Teismas nurodė, kad Detroitas savarankiškai negali išsimokėti skolų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(12)
(9)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: