Virš Rusijos Jekaterinburgo – neaiškios kilmės ugnies kamuolys (Video)  (5)

Lapkričio 14 dieną danguje virš Jekaterinburgo Rusijoje įvyko paslaptingas reiškinys, kurio įrašai paviešinti visai neseniai. Automobiliui važiuojant apsnigtu Uralo keliu maždaug septintą valandą vakaro nufilmuota, kaip visiškai pajuodęs dangus porai sekundžių nušvinta tarsi dieną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-11-20 Virš Rusijos Jekaterinburgo – neaiškios kilmės ugnies kamuolys (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių šviesulys greitai plečiasi, o vėliau pradeda trauktis ir tada vėl grįžta aklina tamsa. O dabar Uralo gyventojai spėlioja, kas tai buvo: dar vienas meteoritas, NSO ar kažkas kito.

„Labai panašu į rimto bolido įsiveržimą. Užgeso 10-15 km aukštyje. Reikalingi įrašai iš kitų kampų ir liudininkų parodymai iš kritimo vietos – apie garsą, švytėjimą ir kitus dalykus. Gaila, kad buvo labai debesuota, bet galimybių nustatyti trajektoriją vis dar yra“, - Rusijos leidiniui kp.ru sakė Rusijos mokslų akademijos Meteoritų komiteto narys Viktoras Grochovskis.

Bolidu vadinamas meteoras, kurio ryškis didesnis nei Veneros. Jie dažnai palieka labai ryškius jonizuotų švytinčių dujų ir dulkių pėdsakus. Jo skrydį gali lydėti ir radijo ryšių sutrikimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(26)
(4)
(22)

Komentarai (5)