Itin liūdna demografinė prognozė: greitai Lietuvoje neliks nė 2 mln. gyventojų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Skaitytojas 2014-11-29 00:14
Patinaka man tas straipsnis kaip ponia profesorė Vlada Stankūnienė is tuscio i kiaura pilsto.Matosi kokio lygio profesore kad svistosi tokiais teiginiais kaip emigracijos sumazejimas. Emigracija, tu durna boba, nesumazejo, bet nebera kam emigruot.Butu like lietuvoj dar 3 milijonai, tai emigracija tik didetu.Jei butum tikra profesore tai padekotum nusususiai lietuvos valdziai kurios jau senai niekas nerinko.Ji i lietuvos biudzeta isisiurbusi kaip erke, ir ciulps paskutini tautos krauja ir lita.Emigracija neispjove jaunimo ir visu emigravusiu- valdzia tai padare. =Pasak V. Stankūnienės, mirties priežasčių dėl alkoholio statistika akivaizdžiai rodo, kad mes elgiamės žalingai. Pirmaujame ir pagal rizikingo elgesio nulemtas mirties priežastis, savižudybes.= Sitas sakinys pretenduoja i geriausia metu bajeri,o V.Stankunienei reikia Nobelio premija suteikt uz toki atradima.
immortallt 2014-11-29 00:40
Net ne pernai metu duomenimis remiasi. O uzpernai. Pasiima vos ne pikinius metus ir daro is to tendenijas. Kitaip sakant, siandien vienos akcijos kaina kilo 44%, tai jei taip metus kiltu, gaunasi tokia didele suma, kad yra apie 21 nulis, jei pradesi nuo 5,000. Uuu, as turtingas pagal tokia autoriaus logika!
007 2014-11-29 11:57
Kalbant apie gimstamumą ir emigraciją, visi puola kažką apkaltinti. O daug čia jūsų turit po kelis vaikus? Nes valdžia juk neateis ir jūsų moterų neapvaisins. Emigracija irgi, ne vien valdžios problema. Europinių algų per dieną nepadarysi. Visuomenės požiūris irgi daug lemia. Jeigu neklystu, Čekijoje egzistuoja įdomus mažų miestelių jaunų šeimų pritraukimo modelis. Tam, kad pritraukti jaunos darbo jėgos ir sukurti palankias sąlygas jaunimui integruotis, miesteliuose esančios bendruomenės ima paskolas ir perka/stato būstą jaunai šeimai. Ne šeima moka už būstą, o bendruomenė. Ir visiems gerai. Jauna šeima gyvena ir dirba, jos neapsunkina didelės finansinės išlaidos, išskyrus kažkokį nustatytą nedidelį mokestį bendruomenei, kuri savo ruožtu panaudoja pinigus investuojant į jaunas šeimas. Aišku, tai tik pavyzdys. Mes juk žinom, kad Lietuvoje tokie dalykai neprigytų dėl visuomenės požiūrio. Visi galvoja tik apie save. Pradedant valdininkais, verslininkais ir baigiant paprastais darbininkais. Tai nėra valdžios bėda. Tai mūsų visų bėda. Taigi, ir ta pati emigracija. Jeigu, emigravęs žmogus čia negrįžta, reiškia, savoje šalyje didelio palaikymo ar užtikrintinumo, nors tik psicholginio nejautė ir saugus nesijautė. Galų gale, dar prisideda finansiniai nesklandumai. Manau, labai svarbu investuoti į jaunimą. Čia yra pagrindas ir ateitis. O tai padaryti labai sunku, nes vyresnės kartos mato tik save ir ko jiems reikia. Niekas nenori nieko aukoti, tik gauti. O po to pirštais rodo vieni į kitus ir kaltų ieško.
Atk 2014-11-29 14:59
Pirmauja Lietuva pagal savižūdybes (vadinasi labai suluošino psichiką žmonių vadovai ir patys žmonės darydami kvailystes). Ir mažai gimsta vaikų, vadinasi bijo dėl ateities žmonės. Ten kur žmonės mažiau bijo, ten ir gimdo drąsiau. Nebuvo viskas idealiai Sovietų sąjungoje, bet ten buvo geriau žmonėm, galbūt ne tiesiog materialia prasme, bet žmonės buvo labiau panašūs į žmones, jie labiau vienas kitam darydavo viską nemokamai, o dabar be pinigų nieko niekas nedarys iš esmės ir tuo labiau tokias kainas stato. Sako suluošino, neva Sovietų sajunga žmones, nieko ji nesuluošino, prisigalvoja nesąmonių, patys save taip suluošino, kaip niekas jų nesuluošintų. Prisigalvojo nesąmonių, vis jiems kažkas kaltas. Kuo žmonės labiau pasidalinę, tuo negeriau, tuo jie patys stabdo savo dvasinį vystymąsi. Žemėje turi būti Viena Šeima žmonių, viena kalba jie turi kalbėti ir nebūti sienų, kas yra didžiausia kvailystė. O kai to nėra, tada jie pradeda matyti vienas kituose tikėtinus priešus, pradeda gintis, ginklų arsenala pildyt, o paskui ir iki karo lengvai gali tai nueiti. "Daug kas rėkia. Kaip blogai, kaip blogai, lietuvių Lietuvoje mažėja. O kas tame blogo? Mažesnė konkurencija darbo rinkoje. " Konkurencija tai egoizmas. Jis yra priešas dvasinio vystymosi. Žmogus neturi konkuruoti su kitu žmogumi. Žmonės turi užpildyti Žemę, o paskui ir Visata ir kai nereikės, vaikai patys negims. Dabar žmogus daro labai daug žalos, kaip niekas kitas. Ir tarša sumažėtų, bet miestuose viskas neteisinga. Reiktų viską keisti. Keisti gyvenimo būdą. Bet žmonės patys viską daro, kad ateitų prie susinaikinimo.
immortallt 2014-11-29 17:16
Atk, oho kokios sasajos. Darbdaviai suluosino. Nu nu, kokia argumentacija? Rusijoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje, tuo labiau Kinijoje ar Indijoje is vis ne vieno gyventojo turetu but nelike. O gal visgi tai susije su musu kultura? Kur visos pasakos kraupios, dainos realiai tragiskos=liudnos. Seimos santykiai sunaikinti ir nemokam bendrauti. SSRS zmones vienas kito bijojo, o ne pasitikejo. Japonija - labai didelis savizudybiu skaicius, labai mazas gimstamumas. Cia irgi darbdaviai kalti? Egoizmas kiekvieno zmogaus kertinis pamatas. Altruistas yra toks pat egoistas, tik patiria malonuma darydamas gera.
bahuriux 2014-11-29 23:23
Sitaip save pateisina egoistai. As irgi nesu labai jau altruistas, bet man nesunku neatlygintinai padeti uzsivesti zmogui masina patempiant, isstumti is pusnies uzklimpusi, pavezti tuos našarnikus pakelese, ar tiesiog perleisti lifta daugiaubutyje tam kam jo labiau reikia, jei visi nesutelpa. Tiesiog visiems reikia gyventi tokiu principu, ''daryk taip kaip, nori kad kiti darytu'' ir gyvenimas pagrazes ir palengves.
Atk 2014-11-30 12:03
Kuo dėti čia darbdaviai? Žmonės patys sukūrė tokią niekingą terpę iš kurios išeina gobšūs darbdaviai ir visi kiti. Nereikia kaltinti darbdavių ar dar ko nors, jei būtų visi žmonės geri, tada nebūtų šito, ir pavieniai darbdaviai nieko nepadarytų ar prezidentai ar dar kas. Patys žmonės iš aklumo juos renka, o paskui bando jiems kaltę suversti. "O gal visgi tai susije su musu kultura? Kur visos pasakos kraupios, dainos realiai tragiskos=liudnos. Seimos santykiai sunaikinti ir nemokam bendrauti. " Čia tiesa. "Egoizmas kiekvieno zmogaus kertinis pamatas. Altruistas yra toks pat egoistas, tik patiria malonuma darydamas gera." Tai netiesa. Žmogus dabar turi virš saiko didelį egoizmą, dėl ko jis tampa labai pavojingas ir gali sunaikinti save. Visiškai egoizmo pašalinti nebus galima ir nereikia, bet nenormalią dalį, virš normos pašalnti reikia. Reikia atvesti į normą savo egoizmą. Tada žmogus nebus toks pavojingas. O kol kas jis nusileido žemiau lygio nei gyvūnai ir daro tiek žalos, kiek nedaro joks padaras Žemėje. O visa tai nuo nesuorganizuoto egoizmo, dvasinio pasaulio. Ir kada jis suorganizuos savo jausmus, tada jam ir pačiam bus maloniau gventi ir nekentės jis tiek kančių, kiek kenčia dabar. Nes dabar gali kas nors jį užpulti, pamušti, apgauti, apvogti ir kitokią žalą moralinę padaryti. Nuo ko yra ir depresijos ir savižūdybės, nors jei jis teisingai vystytųsi (žmogus), depresijos iš viso nebus, ilgo užsistesusio neigiamo išgyvenimo. Ir tada liks tik normalus egoizmas ir jei jis jaus gerus jausmus nuo to, kad kažkams padovanos daiktą kurį pats padarė ir tas apsidžiaugs labai tai čia bus normalu, tai nebus pavojinga žmogaus civilizacijai. O dabar žmogus turi labai didelį norą padaryti skausmą kam nors dėl nesuorganizuoo vidinio pasaulio ir kai jo technika tokia aukšta, mokslinis išsivystymąsis, jis su tokia technika gali padaryti labai daug žalos ir net save sunaikinti, tai yra sunaikinti visą žmoniją. Bet daugelis žmonių yra labai nepasiruošę kardinaliai, iš esmės keistis ir šita dalis milijardinė žmonijos turės susinaikinti, žūti, jų pačių gi labui ir jie patys viską daro, kad tai nutiktų. O liks tik labai maža dalis, kuri žengs į Ateitį ir suformuos normalią visuomenę, kur visi gyvens be pinigų ir vieni kitiems viską dovanos ir nematys vieni kituose tikėtinų priešų, jie bus visiškai atviri vienas kitam ir nebus jokio įtarimo, kad kažkas sugalvojo kažkam žalą padaryti.
immortallt 2014-11-30 15:22
Taip, bet nereikia apsimetineti, kad elgiesi taip tik del kitu. Tu elgiesi su alterio moto - tikiesi, kad ir kiti taip pat su tavimi elgsis. Tai jau yra egoizmas. Nesakau, kad pats nelinkes padeti, bet neapsimetineju, koks as nuostabus zmogus. Chirakiri yra visai kitas dalykas. Dazniausiai zmones ne is gedos dabar Japonijoje zudosi. Kuo gyvenimas Lietuvoje blogas? Pirma, jei jis toks blogas butu, tai apie 60% pasaulio jau turetu but issizude. O siaip zudosi is nevilties, o ta neviltis ateina is visuomenes ir visu pirma artimuju spaudimo pasiekti kazkokias nusibrieztas ribas. Ju nepasiekus, artimieji tave dar labiau spaudzia. O kadangi zmones nemoka dziaugtis ir tuo ka turi, tai ir zudosi. Per krize JAV zudesi multimilijonieriai, prarade kokius 10milijonu doleriu, nors turejo dar 50-60mln. Nes jie mate tik nuostolius, nemate daugiau nieko. Musu kulturinis palikimas vienas skausmas, mazai teigiamu ar linksmu dalyku.
hamann 2014-12-01 08:32
Kažkas ryškiai kūdikystėje turėjo "galva - žemė" kontaktą. dar betrūko kliedesių apie tantrinę meilę, žmogaus energetiką ir kristaus prisikėlimą.
vytra 2014-12-01 10:04
- Jeigu netiki Kristaus mokymu, kam nuolat prisimeni? p.s. .. sakykim man tolimas yra Budos mokymas, bet aš jo neniekinu ir nekišu į kiekvieną temą.
hamann 2014-12-01 10:50
Nieko asmeniško. Labai nešališkas pastebėjimas, kad tos žinutės autorius gerokai atitrūkęs nuo realybės. Ką reiškia nuolat? Tai buvo tik vienas iš trijų išvardintų absurdiškų kliedesių, dėje vis dar paplitusių tarp žmonių. (Ko, mano nuomone, 21a civilizuotame pasaulyje nebeturėtų būti) P.S. O man labai artimas yra žmonių bukumas, su kuriuo tenka susidurt vos ne kasdieną, (kad ir paskaičius tokius komentarus, ar apskritai tokią temą) todėl smerkiu ir niekinu jį.
vytautas50 2014-12-01 11:10
hamann 2014-12-01 11:21
vytautas50 2014-12-01 11:53
hamann 2014-12-01 12:02
Mano pasisakymai paprastai būna pagrįsti kažkuo, o ne fantazijos vaisius. Galima ir nereguoti, bet aš jaučiu pilietinę pareigą, durnam pasakyt, kad jis durnas, o nusišnekančiam primint, kad viskas nėra taip kaip jam atrodo. Negalima skatinti ir toleruoti nusikalbėjimų.
hamann 2014-12-01 12:05
Ai ir dar, tai yra labai smagu.
vytautas50 2014-12-01 13:37
hamann 2014-12-01 15:10
Mane tenkina mano tolerancijos aplinkiniams stoka ir nepakantumas jiems. Ir tai nėra kažkieno įtakota. O va toks neutralumas, visų aplinkinių debilų toleravimas nuolaidžiavimas visiems yra viena didžiausių šiuolaikinės visuomenės nuodemė. Bet čia jau kita labai plati tema.
vytautas50 2014-12-01 15:24
Atk 2014-12-01 15:31
Čia tokias žinias parašiau aš, kad daugeliui tai bus nesuvokiama, jie negalės niekaip tai adekvačiai priimti ir pritaikyti, nes toks didelis atotrūkis, tokia didelė progresija, kad jie net nemato šiame nieko gero.