Į tirpalą virstantis plastikas - išsipildžiusi ekologų svajonė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-11-30 20:08
O kas liecia jau esancius plastiku savartynus vandenynuose ir sausumoj, tai vertetu panaudoti juos kurui ir neliktu problemu. https://www.google.lt/search?q=plastic+ ... d=0CAUQ_AU
Salubri 2014-11-30 22:18
Gal ir neblogai sausumoje, bet vandenynu zvejybai tai turetu bendroves gaminancios plastika susimesti pinigeliu. P.S. Ar negeriau butu daug ku gamint stiklo taroj? Stiklas lengva perdirbams, o ir uz stikla taru priduodant atgautum kazkiek piniga. Daba Gristi namo, susipili pienu un stiklainiuku ir ismeti pakuoti. Kitaip sakant perki pienu i siuksli.
kestutisz 2014-11-30 22:36
Šiaip mintis aišku tokia įdomi - va plastikas lyg kenksminga medžiaga (tiksliau kenksminga tampa kai vartojama neatsakingai), ir gerokai per pigi, o kažkokių akcizų negirdėti... Nors jos kokiam rūsy pasislėpęs lengvai neišsivirsi, ne samanė.
Shinigami 2014-12-01 08:24
Abu pasiūlymai turi didelių problemų. Ne plastiko kompanijos išmeta plastiką. Tai juk jų produkcija. Plastiką išmeta tokie vartotojai kaip tu. Todėl jie ir turėtu susimesti dėl plastiko valymo. Dėl stiklo brangsta produktas. Ir ne tik dėl taros tiesiogiai. Stiklo pakuotė sunkesnė. Todėl išvežiojant suvartojama daugiau kuro. Pakuotė trapi, todėl reikia papildomos apsaugos kad ne sudužtu transportuojant. O visa tai kainuoja. Be to, čia nekalbama apie butelinį plastiką. Čia kalbama apie visa plastiką. Kaip tu iš stiklo pagaminsi maišelį pirkiniams? Butelių atvejų butu galima gaminti storesnio plastiko butelius kuriuos butu galima supirkti kaip stiklinius. Plastikinius maišelius galima pakeisti medžiaginiais, bet ir dabar jų yra. Bet ne daug kas juos naudoja. Todėl čia problema visuomenės moralėje, o ne versle.
Salubri 2014-12-01 13:05
Cia ne visuomenes problema, o iniciatyvos trukumas valdziai. Kodel neuzdraudzia plastikiniu maiseliu arba nesudaro palankesniu salygu rusiuoti? Kas is to, kad as noreciau rusiuoti, bet atvaziaves sunkvezimis viska supila i viena ir viso gero.
amas 2014-12-01 13:16
Vietoj plastiko, bus kažkokios košės kalnai, ar tikrai tai geriau?... Mano nuomone nesuįrantis plastikas kenkia tik žmonėms, o gamtoj tai lygiai tas pats kas keistos formos akmuo, na gal kokios žuvys priryja maišeliu, be jei suis į košę, tai prirys ne tik žuvys...
Shinigami 2014-12-01 18:04
O kur tu matei kad buitines atliekas maišytu su išrūšiuotomis? Kodėl valdžia viską turi drausti ir drausti? Kodėl pats žmogus negali mastyti savo galvą kas gerai, o kas ne?
immortallt 2014-12-01 23:53
1) plastikiniai maišeliai yra geriau, nei popieriniai, nes popierinį 3x panaudoti reikia, jei nori, kad būtų tiek pat taršos, kiek iš plastikinio. O jei plastikinis surūšiuojamas - 9 kartus. Negana to, kad popierinis praleidžia skysčius. 2) Didžiajai daliai rūšiuoti sudarytos labai geros sąlygos, bet vis tiek nerūšiuoja. Kiaulės ir tiek dauguma yra. 3) Salubri, bobučių pasakomis apie bildukais ir tiki? Jei ir supila, tai vis tiek veža rūšiuoti, nes kai kada per brangu važiuoti atskirai kitai mašinai. Negana to, mašina šiukšles veža vis tiek į rūšiavimo centrą, kur išrūšiuoja rankomis toliau. Net jei atskiri plastiką nuo stiklo ir popieriaus, tai tą patį plastiką skirsto dar į 7 rūšis, stiklą berods į 3, popieriaus dar irgi rūšiuojamas. Jei nesupranti proceso ir nerandi laiko 15min pasidomėti kaip kas, tai baig malti šūdą ir baik skleisti paskalas kaip turgaus boba 4) Akivaizdu, dauguma žmonių yra ne kas daugiau, o tik gyvūliai, tai metas su jais taip ir pradėti elgtis. Vieni gyvūliai, kiti žmonės.