Jūroje rastas Antikos laikų kompiuteris – senesnis nei manyta iki šiol

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2014-12-02 12:55
na nepalaikau ruskių, bet pas juos karinė pramonė savo laiku buvo labai aukštumoj, po SSRS žlugimo patapo beveik nulinė.. dabar su abeju bet asmeniškai pats vertinčiau pakankamai neblogai. aviacija pas rusus tikrai ne 3 kartoso bent jau 4, 4+ (vienetai 4++) amerikiečių keli šimtai F22 "nematomi" bijau kad nematomi tik afrikos vaikams bet ne rusų PVO, su F35 is viso striuki reikalai dėl lėktuvnešių tai nepasiginčysi.. rusų kuzia tikrai vargšelis.. vat povandeninių laivų turi daug ir visokių ir, mano manymu,vienas iš pavojingesnių ginklų.. tankų taip turi galybę senų ir dalį "naujų" t90 pakankamai modernių. jei staiga kiltų konfliktas pakurti senokai nekurtą daug greičiau nei vakariečiams pastatyti naują, o t34 ir buvo prastesni už tigrus.. bet kiekis irgi turi reikšmės (dar jei skaičiuoti kad javelino paleidimas kainuotų turbūt daugiau nei likutinė tanko vertė...) na aktyvioji šarvuotė pas rusus rimtesnė (na nebent dėl žydukų įdirbio galima diskutuoti) dronai taip vakarai priekyje, bet iš bėdos šiais laikais galima vos ne parankinėmis priemonėmis dronus pasidaryti žvalgybai.. o vesti mūšį rusams pigiau tris senus naikintuvus paleisti ir tegu žmonės žūva, negu vieną super druper brangų droną.. lazeriai, railgun ir kt... na dar palaukim... klausimas ko verta dauguma vakarietiškos technikos jei atjungiam gps sistemą, ir sutrikdom ryšius per palydovus?
immortallt 2014-12-02 17:55
SaMaras, ko verta rusų karinės pajėgos Kaliningrade, jei po 48h karinės bazės nebeužsitikrina pakankamų energijos generavimų karinėms reikmėms? Anyway, rusai gautų į vienus vartus nuo NATO pagal bet kuriuos paskaičiavimus. Kinija niekada nesijungtų prie Rusijos, greičiau NATO užmerktų akis į Rusijos iki Uralo prijungimo prie Kinijos, tada NATO tik stebėtų kaip prarūrina, kai pajėgas sutelkia prie vakarų sienų. P.S. pamiršai jau Gruzijoje karą, kai patys rusai savo naikintuvų numušė daugiau nei gruzai?
Arns 2014-12-02 18:22
immortaliuk, gal eik toliau apie malkas diskutuoti, ten bent šiek tiek turi žinių, nes klausytis ką kiti sako nenori, tik savo VBS pasakas seki, kurias jau šimtus kartų nuneigė, bet vis dar ieškai tikinčių idiotų
Niemand 2014-12-02 18:31
Na tai jie mokosi. Iki Gruzijos pratybų kiekiai buvo artimi nuliui, o dabar beveik iš pratybų neišlenda.
immortallt 2014-12-03 00:32
Kinija labai prognozuojama. Jinai dėjusi skersą ant likusio pasaulio ir priima naudingiausią sprendimą. Ką gali pasiūlyti Kinija? BVP ir paklausa niekinė, technologijų neturi, finansų irgi. Jei reiktų rinktis, pasirinkimas aiškus. Na turi priešlėktuvinės ir ką? Artilerijos ir iš >10km paleidžiamų raketų NATO pajėgos turi. NATO net nereikia spausti į priekį, tik apginti savo sienas. Sužlugtų iš vidaus labai sparčiai šalis, kai nebegalės išmaitinti savo žmonių ir kariuomenės, kai pradės trikti gamyba ir net tos pačios naftos gavyba ar maisto išsaugojimas. Ir vis dar spangstat apie tai, kad Rusija su savo kiaura armija galėtų atsilaikyti prieš dešimteriopai didesnes ir labiau pažengusias NATO pajėgas su neva 4 kartos naikintuvais, kurių dauguma sudužo bandymų metu. Nu nejuokaukit. Rusija turi daug tankų, daug mažų povandeninių laivų ir daug kalašnikovų bei didelį branduolinį arsenalą, tiesa, kurio didelė dalis baigiama išardyti. Ai, dar greitai senkančias finansines atsargas skirtas ateities kartoms, bet ateities karta panašu po 1-2 metų tokiais tempais turėtų "išmirti". Karo taktikos yra viena, karo ekonomika yra visai kas kita. Karas yra brangus malonumas ir ilgai be finansų jis neis. O finansų Rusija beveik neturi. Sąjungininkų stiprių nėra. Š.Korėja pati badu dvesia, o didžiausios technologijos yra nelegaliai importuotas smartphone'as, kurį neva pagamino vietoje. Net Baltarusija ar Kazahstanas šiaušiasi ir nepaklūsta Putinui ir tik galvom linksi ir pradeda daryti savo, nes suprato, kad jei ką, bus paaukoti. Juokingiausia, kad kasyba ir visa naftos gavyba vyksta su vakarų technologijomis. Po ~7 metų jei naftos gavybos įrengimų draudimas išsilaikys, Rusija nebeturės naftos net sau. Iš ko tada gyvens, kai tiesiogiai ar netiesiogiai daugiau nei pusė gyventojų dirba su nafta susijusiame versle? Tada ir dujų gavyba pradės strigti, nes tų pačių technologijų trūks. O čia kalbat kaip NATO Rusija ims. Rusija čia agresorė, NATO nebandys Rusijos pulti, tik ginsis. Jau Rusijai užpuolus tikėtinas kontratakos scenrijus, bet iki to niekad nedaeis, nes priešingai nei kai kuriems čia atėjusiems, Putinui daeina, kad nuo to nieko gero nebus - visas Rusijos turtas už Rusijos ribų būtų nacionalizuotas, o jis milžiniškas, palyginus su tuo, kiek yra Rusijoje. Juokingiausia tai, kad jo dukra tai berods Paryžiuje gyvena. Jei planuotų kokius veiksmus, tai senai būtų Rusijoje.
Niemand 2014-12-03 00:50
Čia jau kiti dalykai. Matai, Rusijos negalima užspausti į kampą, nors techniškai tą padaryti sąlyginai nesunku išimtina ekonominėmis priemonėmis. Ten bepročių šutvė vadovauja, jie užspaudus į kampą gali branduolinį arsenalą paleisti...
Arns 2014-12-03 10:01
Truputi mastai, tik kaip visados, per apatines smegenis. Ne turtu užsienyje rizika statoma. Be to nacionalizacijos niekas netaikytu, nes tai sukurtu tokį precendentą, po kurio "vakarai" iškart žlugtu. Didelė dalis dabartinės gerovės kyla iš būtent naujų investicijų, kurios kyla iš įvairių diktatorinių/nevisai demokratinių/nusikalstamų/priešiškų "vakarams" valstybių investicijų arba jose dirbančių "vakarų" bendrovių. Suardymas šios sistemos, palaikyti net esamą gerovės lygį taptu kaip kentauro-proksimiečio ausų pačiupinėjimas iš Žemės. Būtent todėl net sankcijų veikiamoms valstybėms tiesiogiai negalint įsigyti prekių ir veikiant per tarpininkus, tų tarpininkų niekas neuždarinėja. Š. Korėja sugeba užsienyje (net "vakaruose" ) atsidaryti restoranus, kad pasirinkti užsienio valiutos, ir nieko... Savo laiku S. Huseinui buvo įvestos sankcijos "nafta už maistą", tačiau net žinodami kad daug kas pelnosi iš to (net pati Huseino aplinka), visi į "vakarus" ateinančius pinigus sutikdavo išskėstomis rankomis. Kodėl? Nes "vakarų" turtingumas priklauso būtent nuo to, jog pertekliniai kitų turtai ateina pas juos, o ne nusėda kur kitur. Savo rankomis užtvenkus šias upes, galutinai iškeltu kitus centrus, kad ir tą pačią Kiniją, kuri gerbia su jais dirbančiuosius, nesvarbu iš ko su jais dirbi...
immortallt 2014-12-03 10:18
Ne bepročiai, o egocentrikai, kuriems kiti totaliai nerūpi. Jiems svarbu turtą pasididinti ir galėti juo mėgautis. Atimk tai, atimsi ir norą kariauti.
vytra 2014-12-03 10:27
- Tamsta rusą tikriausiai tik YouTube portalo komikse matei? p.s. .. stipriausias istorinis pavyzdys buvo A.Hitlerio, kur prieš mirtį jis davė interviu, pripažindamas "savimeilės iliuzijos" pragaištingą galią. Jei Rusiją būtų sudaryta iš idiotų, tai Rusija nebūtų buvusi didžia valstybę tūkstančius metų, tuo tarpu žydai ir čigonai, būdami itin genealūs savo nuomonėje apie save, savo valstybes prarado..
Niemand 2014-12-03 11:22
Ne, turtą pasididinti svarbu buvo Jelcino politikams, Putinas šitą reikalą labai stipriai prispaudė. Jei siektų išimtinai turto, tai lįsti į krymą ar Ukrainos rytus nebūtų jokios prasmės - vieni nuostoliai tiek valstybės, tiek ir nuosavų finansų prasme. Racionalių dabartinio Rusijos elgesio priežasčių iš vis nėra, tik kažkokia neofašizmo forma, pastatyta ant emocijų ir mitologijos. Tokia pozicija, mano nuomone, vienareikšmiškai rodo rimtas vadovaujančio sluoksnio problemas su psichika.
Arns 2014-12-03 11:38
Turto prasme esi teisus, neprideda. Tačiau kodėl buvo lendama į tarkim Iraką, Afganistaną? Emociniai-politiniai veiksniai vis dar galioja, nors bandoma apsimesti, kad yra leidžiamas "apsisprendimo" variantas. Tačiau tikroji tiesa yra būtent tam tikruose naudinguose kažkieno įtakos schemose. Būtent todėl naivu tikėtis jog "ateis protingas" ir viską sutvarkys. Tie patys Chodorkovskis su Navalinu aiškiai pasakė, Krymo neatiduotu tapę valdančiaisiais. Kodėl? Jie ne valdžioje, bet nereiškia jog kvailesni ir nesupranta kodėl Rusijai jo reikėjo, reikia ir reikės. Galima dėl tam tikrų kitų detalių pasiderėti, tačiau visi kurie atstovaus Rusijos interesus, gins tą patį. Tas pats kaip JAV, nesvarbu, kad lindimas betikslis, tiesiog kartais reikia daryti kas reikia, net jei ir nenori.
vytra 2014-12-03 11:52
- Todėl kad ten "senas tradicinis Rusijos karinis placdarmas".