Žemės kaimynystėje aptiktos 3 planetos iš kurių vienoje gali egzistuoti gyvybė  (0)

Teleskopas „Kepler“ atrado dar tris naujas planetas. Visos jos skrieja aplink greta Saulės sistemos esančią žvaigždę. Tolimiausia planeta yra potencialiai gyvenamoje zonoje, kur gali egzistuoti vanduo, taigi ir gyvybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiriamos planetos sukasi aplink raudonąją nykštukę EPIC 201367065, kuri nuo mūsų nutolusi 150 šviesmečių. Ši žvaigždė yra pakankamai arti, kad mokslininkai galėtų stebėti planetų tranzitą.

Tai gali suteikti duomenų apie jų atmosferos sudėtį, o iš jos galima spręsti, ar planetose egzistuoja gyvybė, rašo iflscience.com.

„Plona atmosfera, kuri sudaryta iš azoto ir deguonies, leido Žemėje suklestėti gyvybei. Tačiau gamta yra pilna netikėtumų. Dauguma „Kepler“ teleskopu atrastų planetų gaubiamos storos, vandeniliu prisotintos atmosferos, kuri yra beveik nesuderinama su gyvybe, kurią mes pažįstame“, – pasakojo tyrimui vadovavęs Ianas Crossfieldas iš Arizonos universiteto.

Visos egzoplanetos yra kiek didesnės nei Žemė ir gauna daugiau Saulės šviesos. Esanti gyvenamoje zonoje yra labiausiai panaši į mūsų planetą, o jos spindulys pusantro karto didesnis nei Žemės, ji gauna 1,4 karto daugiau Saulės šviesos.

Iki šiol mokslininkai yra atradę 1900 egzoplanetų, iš kurių 29 yra potencialiai gyvenamoje zonoje. Planetų ieškančių mokslininkų tikslas yra rasti Žemės dvynę, kuri būtų maždaug tokio pat dydžio, kalnuota ir kurios paviršiuje galėtų būti vandens.

Tyrimas išspausdintas „Astrophysical Journal“, jį galite rasti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(5)
(32)

Komentarai (0)