Naujas astrofizikų tyrimas nudžiugins nežemiškos gyvybės entuziastus: galimybių kur kas daugiau nei įsivaizdavome!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2015-01-24 14:57
2) Potvyniniu jegu surakinimas gal? Priklauso nuo sistemos: masiu, atstumu Pagooglinau: Zeme bus surakinta su saule po 40 milijardu metu Venera po 59 milijonu metu 4) Zinoma daro, klausimas tik ar svarbius. Nedariau skaiciavimu, negaliu nieko tikslaus pasakyt. Bet jau vien elementariausias doplerio efektas veiktu taip paciai kaip ir tidal locking.
Niemand 2015-01-24 16:54
Nugi ne, algoritmas yra (supaprastintas) gamtos modelis. Gamtoje galioja fizikos dėsniai, jų kombinacijos užtikrina, kad viskas vyksta tam tikra tvarka, t.y. pagal tam tikrą algoritmą. Žmogus tą bando suprasti ir formalizuoti užrašydamas tą algoritmą ant popieriaus ar kompe.
Niemand 2015-01-24 16:59
Jei pasidomėtum delfinais ir bonobais, sužinotum, kad kokybinio atotrūkio iš vis nėra, o kiekybinis neįtikėtinai mažas.
Niemand 2015-01-24 17:04
Dėl potvynio jėgų kampinis momentas yra perduodamas tarp gravitaciškai susietų objektų, pvz, planetos ir saulės. Taip pat labai labai biskį dėl doplerio taip pat perduodamas momentas. Bet tavo klausime klaidinga yra pradinė prielaida - nesisukanti planeta. Pagal fizikos dėsnius tokių praktiškai negali būti, nes planetos formuojasi iš akrecinio disko, kuris jau turi momentą, kurį pagal tvemės dėsnį perduoda planetoms.
kionig 2015-01-24 22:34
negalima būtų įvardyti kaip kūnų sinchronizacija?
Kilgoras Trautas 2015-01-25 00:34
Harmonijos terminas gal ir kilęs iš meno, bet tai fizikinis reiškinys gan paprastai aprašomas matematiškai. O pats terminas naudojamas praktiškai visose srityse kurios susijusios su kokiais nors svyravimais. https://www.google.com/search?client=fs ... svyravimai http://en.wikipedia.org/wiki/Harmonic_% ... guation%29 https://www.google.com/search?q=harmonics+fractal
Fikcija 2015-01-25 11:38
Diskursija primena skruzdeliu samprotavimus ,kad ju skruzdelynas yra vienintelis ir nepakartojamas .Mokslas nera dar visatos istirinejes padoriai, jau nekalbant apie burbuline visatu teorija, o cia kai kurie protingi kurmiai aiskina apie musu kaip protingu butybiu unikuma visatoje...
Kilgoras Trautas 2015-01-25 22:33
Man irgi keistai atrodo kai kurių šio forumo mokslo evangelistu mintys, kad mokslas kaip, kad jau viską žinotu. Nors realiai mainstream fizikos kryptis vienareikšmiškai rodo, kad mes kol kas apčiuopiame tik apie 4% įprastos materijos ir kai kurias energijos rūšis, o kiek dar sudėtinių dalių nematome, nesuprantame, o gal pats fizikos mainstreamas vaikšto klystkeliais? Gal dėl to ir nepavyksta susieti kvantinių reiškinių su BR teorija.
shark 2015-01-26 01:56
Problema, kad antras skruzdėlynas, net jei ir yra, nesimato net per geriausius teleskopus. Ir dar viena problema - jei jau esame ne vieninteliai (protingi) Visatoje, ir jei įmanomas keliavimas ar susisiekimas tokiais atstumais, tai dar niekam nepavyko atkeliauti ar bent susisiekti iki mūsų (na, atmetant konspiracijas). Panaši, bet žemiškesnė problema su laiko mašina. Jei keliauti laiku įmanoma ir žmonija kada nors sukurs laiko mašiną, tai mes jau kaip ir turėjom susidurti su kuo nors iš ateities. Kur tie ateiviai iš kosmoso ar ateities?
immortallt 2015-01-26 09:32
shark, paprastas paaiškinimas - ateiviams mes neįdomūs arba dar nepasiekėme pakankamo išsivystymo lygio, kad bendraut norėtų su mumis ir leidžia patiems vystytis. Kas dėl keliavimo laiku, tai visada bus energijos daug reikalaujantis procesas, atitinkamai - baisiai brangus. Negana to, jei laikas yra vientisas, jis nenorėtų nieko pakeisti, tik stebėti, todėl stengtųsi likti nepastebėtas, kitu atveju jis pats galėtų net nebeegzistuoti ateityje. Aišku yra dar vienas paaiškinimas, kad jau buvo, tik visi palaikė jį bepročiu, kol galų gale pats išprotėjo.