Virš Naujosios Zelandijos – meteoro sprogimas (Video)  (1)

Vakar Naujojoje Zelandijoje, 10 val. vietos laiku (11 val. ryto Lietuvos laiku) dangų virš Šiaurinės salos nušvietė, kaip manoma, meteoras, rašo nzherald.co.nz.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešimų apie žybsnius danguje ir stiprų dundėjimą gauta iš visų Šiaurinės salos dalių, savo „Twitter“ paskyroje skelbė Aucklando Civilinės gynybos ir ypatingų situacijų valdymo tarnyba.

33 metų Fletcheris Hodge'as ir 30 metų Michaelas Mckee keliavo namo po rytinio apsipirkimo, kai pamatė, kad dangus „šviesėja ir tampa vis mėlynesnis“.

F. Hodge'as pasakojo, kad žiūrėdamas pro automobilio keleivio pusės langą galvojo, jog mato krentančią žvaigždę.

„Netrukus ji buvo tiesiai į dešinę nuo manęs... vos per kokius 200-300 metrų. Iš pradžių judėjo lėtai, o tada pagreitėjo. Iš pradžių buvo ryškių mėlynų žybsnių, o vėliau viskas nukrito tiesiai į daubą. Gerokai išsigandau. Galvojau, kas čia po velnių... kad galas atėjo. Esu matęs krentančių žvaigždžių ir yrančių kometų, bet iš taip arti – niekada. Tai buvo tarsi žiūrėjimas į gatvės žibintą pro savo namų langą, tik iš gerokai arčiau“, - įspūdžiais dalinosi įvykio liudininkas.

Jiedu sustojo pakelėje ir nusprendė, kad reikėtų savo vietą pažymėti išmaniojo telefono navigacijos programoje. Vyrukai juokavo, kad atsidūrė tinkamoje vietoje tinkamu laiku.

„Laikas buvo nepriekaištingas. Jeigu būtume iš parduotuvės išvažiavę pora minučių anksčiau, matytume, kaip tai nukrenta kažkur už mūsų... ta didelė mėlyna liepsna kurį laiką krito tiesiai žemyn, o paskui ją driekėsi pėdsakas, panašus, kaip paskui kylančias raketas. Pėdsakas danguje laikėsi apie 10 sekundžių“, - pasakojo F. Hodge'as.

Jie negirdėjo sprogimo, pagal kurį galėtų spręsti apie meteorito kritimo vietą, nes nukritimo akimirką jų automobilis dar nebuvo sustabdytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: