Medikai šokiruoti: gimė dvynių besilaukianti mergytė  (4)

Honkongo medikai buvo priblokšti aptikę, kad neseniai pasaulį išvydusi naujagimė „laukiasi“ dvynių. Kaulūno mieste gimusi vos trijų savaičių amžiaus mergytė buvo skubiai operuota, kad vaisiai būtų pašalinti iš jos kūnelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažylės pilve aptiktiems embrionams buvo maždaug 8-10 savaičių. Jie turėjo susiformavusias kojas, rankas, stuburą, šonkaulius ir žarnyną, o jų kūneliai buvo padengti oda. Vienas vaisius svėrė 14,2 g, kitas – 9,3 g. Kiekvienas jų turėjo po bambagyslę.

Operacija buvo sėkminga, ir po aštuonių dienų mergaitė buvo išrašyta iš Karalienės Elžbietos ligoninės. Ypatingas medicininis stebuklas buvo išsamiai aprašytas naujausiame medicininio žurnalo „Hong Kong Medical Journal“ numeryje.

Kaip rašo interneto portalas dailyrecord.co.uk, tokia būklė, žinoma kaip vaisius vaisiuje, yra itin reta. Visame pasaulyje tokių naujagimių pasitaiko tik vienas iš 500 tūkstančių. Iš viso iki šiol užfiksuota vos mažiau nei 200 tokių atvejų. Akušeris-ginekologas daktaras Yu Kai-man pasakojo, kad Kaulūno mieste toks atvejis registruotas pirmąkart.

„To beveik neįmanoma aptikti ultragarsu tiriant vaisių motinos pilve, nes tuo metu jis būna per mažas“, – paaiškino gydytojas.

Komentuodamas šį įvykį buvęs Kinijos Honkongo universiteto profesorius daktaras Yu Kai-man pridūrė: „Kadangi mažai mergytei neįmanoma pastoti pačiai, dvyniai, be abejo, atsirado po jos tėvų sueities. Tik atsitiko taip, kad vaisiai įsitvirtino netinkamoje vietoje.“

Skelbiama, kad tokios anomalijos priežastis iki šiol nėra žinoma. Pasaulio sveikatos organizacija tokią anomaliją priskiria vėžiniams susirgimams. Spėjama, kad taip gali atsitikti tuomet, kai mama praeityje yra turėjusi keletą abortų.

Pranešime apie šią anomaliją teigiama: „Jeigu esant ankstyvam nėštumui būtų dažniau atliekami ultragarsiniai tyrimai, tai padėtų gauti tikslesnių įrodymų ir daugiau sužinoti apie šią intriguojančią būklę.“

Ligoninės atstovė kol kas atsisako komentuoti šį įvykį.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Giedrė Balčiūtė
(49)
(5)
(44)

Komentarai (4)