Užfiksuota: koks jausmas atsidurti po sniego lavina (Video)  (1)

Kai pakvipo pavasariu, žiemos pramogų mėgėjai ir alpinistai sniego ieško kalnuose. Bet ten, kaip žinia, laukia daug netikėtumų: akmenų griūtys, ledo plyšiai ar nuo ledokričių periodiškai atskylantys ledo luitai. Bet baisiausia visų kalnėnų – ir nuolatinių kalnų gyventojų, ir laikinųjų – rykštė yra lavinos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos ne kartą yra nušlavusios ištisus kaimus ir pražudžiusios daugybę žmonių. Prieš didesniu kaip 300 kilometrų per valandą greičiu slenkančią suspausto šlapio sniego masę, lydimą perkūnijos trenksmą primenančio garso, žmogus yra bejėgis.

Lavinos užkluptiems žmonėms į pagalbą paprastai skuba gelbėtojai. Neretai jiems pavyksta iš sniego gniaužtų išvaduoti žmogų ir taip išgelbėti jam gyvybę. Bet kartais ir patį gelbėtoją tenka gelbėti – juk lavinai autoritetų nėra. Arba per stebuklą išsigelbėti pačiam.

Taip nutiko Rumunijos kalnų gelbėtojui ir snieglenčių sporto instruktoriui Sorinui Alexandru Radu. Leisdamasis snieglente nuo „P pu a“ viršūnės („Vârful P pu a“) Transilvanijos Alpėmis vadinamuose Pietiniuose Karpatuose, jis pateko į laviną.

Kadangi prie šalmo vyras buvo prisitvirtinęs vaizdo kamerą, ši užfiksavo visą įvykių eigą. Vaizdo įraše matosi, kaip bejėgiškai Sorinas bando kovoti su gaivalu. Laimei, lavinos būta nedidelės, ir po kurio laiko jam pavyko išsikapstyti iš sniego. Žmogus galėjo tik dėkoti Dievui, kad liko gyvas ir net nepatyrė didesnių sužeidimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(5)
(-1)

Komentarai (1)