18 kuriozinių faktų apie penį (N-18)  (1)

Siūlome susipažinti su 18 faktų apie penį. Šiuos faktus savo knygoje apie geriausiąją vyro dalį, pavadintą „Penio knyga“, aprašė belgų TV laidų vedėja, psichologė, seksologė ir rašytoja Goedele Liekens.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos surinktų kurioziškiausių faktų apie šį organą topas:

1609 metais Bolonijos gydytojas Weckeris aptiko lavoną su dviem peniais. Nuo to laiko pasaulyje žinomi apie 80 vadinamosios difalijos atvejai. Iš to nieko gero: dažniausiai šie vyrai – impotentai.

Rusų mokslininkai atrado formulę, kuri pagal pėdos ilgį padeda nustatyti ir penio ilgį. Formulė tokia: penio ilgis = (pėdos ilgis + 5 cm) : 2. Graikų mokslininkai mieliau orientuojasi pagal smiliaus ilgį. Anot, jų esąs neabejotinas ryšys tarp smiliaus ilgio ir „lengvai ištiesto“ penio, tačiau vėlesni moksliniai tyrimai tai paneigė.

Karimojongo genties vyrai Ugandoje pasikabina ant penio sunkų akmenį, kad jis pailgėtų iki 40 cm. Kad nesukluptų užmynę ant savo „uodegos“, jie užriša ant jos vieną ar kelis mazgus. Nepatariame mėgdžioti!

Ar girdėjote, kad Centrinės Australijos valbiro genties vyrai susitikę paspaudžia vienas kitam ne ranką, o penį?

Vidutiniškas vyro erekcijų skaičius dieną: 11. Vidutiniškas erekcijų skaičius naktį: 9.

Vyrams dažnai patariama prieš sėklos išsiliejimą pagalvoti apie visai kitus dalykus, kurie truputį nuramintų: futbolą, mokesčių deklaraciją ar motiną. Galbūt šis metodas padėtų laiku sumokėti mokesčius, bet neišmokys vyro tinkamai įvertinti savo kūno.

Kai vyras patiria ilgai trunkančią erekciją, net jeigu jis nėra seksualiai susijaudinęs – toks atvejis vadinamas priapizmu. Kraujas nebegali ištekėti iš pripildyto akytkūnio, nes būna užblokuotas kelias, kuriuo jis turėjo išbėgti. Jokio malonumo, tik labai pavojinga! Priapizmo atveju vyras turi skubiai (per šešias valandas) kreiptis į gydytoją, kitaip penis apmirs.

Šiuo metu pasaulyje 75 vyrai kenčia nuo poliorchijos: dauguma iš jų turi tris sėklides, o kai kurie – net keturias ar penkias.

Dešiniarankių kairioji sėklidė kabo žemiau už dešiniąją – ir atvirkščiai.

Išsiplėtusios sėklidžių kraujagyslės – pavojingos. Ypač jaunystėje dėl to gali išsivystyti nevaisingumas.

Gyvybės sėkla: vidutiniškai vyro kūnas pagamina 50  000 spermatozoidų per minutę ir 72 milijonus per dieną.

Maistingųjų medžiagų lentelė – svarbiausia spermos sudedamoji dalis yra fruktozė. Kalorijų kiekis: 5 kcal viename arbatiniame šaukštelyje turinio. Baltymų kiekis: 6 mg viename šaukštelyje.

Vyrai, kurie nesimasturbuoja, greičiau suserga lytinių organų ligomis.

Vienas spermatozoidas gali išgyventi moters kūne kelias savaites, bet apvaisinti kiaušialąstę – tik pirmąją dieną. Ore sperma sunyksta per kelias valandas.

Atsargiai! Vienas prezervatyvas piniginėje ar rankinėje išlieka sveikas tik mėnesį, po to jis susidėvi dėl nuolatinės trinties.

Kai kurie vyrai užsiima savo lytinio organo puošyba, pavyzdžiui, įsistato karoliukus į penį: mažus pilkus rutuliukus, kurie sudaro savotiškus karolius aplink penio galvutę. Ją vadina Dieviškąja karūna („corona divina“).

Kai kurie vyrai naudoja penio žiedą, tačiau kartais tai gali tapti pavojinga. Pasitaiko atvejų, kai vyrams tenka kreiptis į gydytoją dėl per ilgai trunkančios erekcijos. Ką daryti tokiu atveju? Šaldyti ledais, nusiraminti, vengti kitų dirgiklių ir kviestis gydytoją.

Kas penktas vyras mano, jog užtenka kas trečią dieną nusiprausti penį ir pasikeisti kelnaites.

Mokslininkai suskaičiavo 600 penio sinonimų. Toks didelis skaičius byloja apie šios kūno dalies reikšmę ir kartu atskleidžia, kad apie jį kalbėti visada buvo laikoma nepadoru.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(110)
(116)
(-5)

Komentarai (1)