Tiesos akimirka: išvestas realus penių dydžio vidurkis (N-18)  (9)

Tai rezultatai, galintys atnešti palengvėjimą milijonams vyrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors ilgą laiką šeši coliai (15 cm) buvo laikomi priimta vyriško pasididžiavimo „norma“, vidutinis penio ilgis iš tikrųjų yra bent pora centimetrų mažesnis, rodo tyrimas.

Ilgis

Išanalizavus 17 studijų, kuriose dalyvavo daugiau kaip 15 500 vyrų, paaiškėjo, kad vidutinis erekcijos būsenos penio ilgis yra 13,12 cm, o ramybės būsenos - 9,16 cm, rašo „The Telegraph“.

Storis

Tyrimas parodė, kad esant erekcijos būsenai, vidutinė penio apimtis siekia 11,66 cm, o ramybėje – 9,31 cm.

Diapazonas

Mokslininkai užfiksavo įvairiausių penių ilgių ir apimčių. Erekcijos būsenos penių ilgis varijavo nuo 4,8 cm iki 21,2 cm.

Šį tyrimą atlikę psichiatrai teigė turį vilčių, kad tokie rezultatai padės vyrams, kenčiantiems nuo „nerimo dėl mažo penio“.

Didžiosios Britanijos tyrinėtojai iš Psichiatrijos instituto pažymėjo, kad ši analizė ir grafikai, demonstruojantys visą užfiksuotų dydžių skalę, padės suvokti, koks lyties organo ilgis ir storis yra „normalūs“.

Jų teigimu, šie rezultatai, pasirodę žurnale „BJU International“, nuramins vyrus, būgštaujančius dėl savo lyties organo dydžio. Kai kurie vyrai kartais taip išgyvena dėl savo lytinio organo, kad jiems būna diagnozuojamas kūno dismorfijos sutrikimas.

Matavimas

Iki šiol nebuvo jokių sisteminių apžvalgų apie penių dydžių matavimus. Nebandyta sukurti ir vaizdinių diagramų, kurios perteiktų sustandėjusių ar suglebusių penių dydžių pasiskirstymą.

Daktaras Davidas Veale`as iš Karaliaus koledžo Londone bei Pietų Londone ir Nacionalinės sveikatos tarnybos Maudsley fondo kartu su kolega iš Karaliaus koledžo ligoninės pasiryžo sukurti būtent tokią vyriškų lyties organų dydžių nomogramą, apimdami plačią amžiaus ir rasių skalę.

Peržvelgus medicininę literatūrą paaiškėjo, kad egzistuoja 17 tyrimų, kurių metu medikai per standartines procedūras išmatavo lyties organus 15 521 vyrui.

„Manome, kad šios diagramos padės gydytojams didžiąją dalį vyrų patikinti, kad jų penio dydis patenka į normalaus dydžio ribas“, - sakė D. Veale`as.

„Taip pat panaudosime šiuos grafikus tirdami neatitikimus tarp vyrų manymo, kurioje pozicijoje jie yra, ir tikrosios jų pozicijos arba tos vietos, kurioje jie norėtų būti“, - pridūrė jis.

Šiam tyrimui vadovavo Karaliaus koledžo Londone ir Pietų Londone Psichiatrijos, psichologijos ir neurologijos mokslų institutas bei Nacionalinės sveikatos tarnybos Maudsley fondas.

Tyrime nedaroma išvadų apie penių dydžius tarp skirtingų rasių. Vienoje 2013 metų studijoje teigiama, kad didžiausi peniai būdingi Užsacharės afrikiečiams, vidutinio dydžio – kaukaziečiams, o mažiausi – rytų azijiečiams. Tačiau šie rezultatai buvo grindžiami tyrimais, kurie netenkino naujo tyrimo kriterijų. Naujausias tyrimas daugiausia rėmėsi kaukaziečiais ir Artimųjų Rytų vyrais.

Susirūpinimo šaltinis

Nauja analizė rodo, kad amžius penio dydžiui turi mažai įtakos, nors kai kurie kiti tyrimai buvo pastebėję, kad vyresnio amžiaus vyrams būdingi ilgesni ir storesni lyties organai, negu jauniems vyrams.

Pietų Londono koledžo ir Maudsley fondo direktorius medicinai, daktaras Martinas Baggaley sakė: „Kūno dismorfijos sutrikimas skatina asmenį susidaryti iškraipytą savo kūno vaizdą ir tokie pacientai gali praleisti daugybę laiko, grauždamiesi dėl savo išvaizdos. Tai gali būti išgyvenimai dėl svorio, tam tikrų kūno dalių, o vyrams – dėl penio dydžio. Tai gali užvaldyti žmogaus gyvenimą ir kelti didžiules kančias“.

„Tikėkimės, kad šis naujas tyrimas nuramins dėl savo penio dydžio būgštaujančius vyrus ir padės gydytojams, gydantiems kūno dismorfijos sutrikimus“, - pridūrė jis.

Tyrimo autoriai taip pat cituoja 2006 metais atliktą didelio masto studiją, kuri parodė, kad 85 proc. moterų yra patenkintos savo partnerio penio dydžiu. Tačiau tik 55 proc. vyrų buvo patenkinti savo penio išmatavimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(45)
(63)
(-18)

Komentarai (9)