Netikėtas radinys Meksikos kalnuose – apsikabinusių žmonių mumijos (Video)  (0)

Meksikoje ant aukščiausios šalies viršukalnės rasti dviejų apsikabinusių žmonių palaikai, virtę mumijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad tai yra alpinistai, dingę po 1959 metais nuslinkusios lavinos, nurodė pareigūnai.

Šių mumijų nukėlimo nuo Orisabos viršukalnės operacija atidėta iki pirmadienio, kad būtų spėta pagaminti specialų konteinerį, turintį apsaugoti palaikus nuo irimo, penktadienį sakė vienas gelbėtojas.

Ekspedicija centrinėje Pueblos valstijoje buvo surengta ketvirtadienį, kai anksčiau šią savaitę į Orisabą kopę alpinistai aptiko žmogaus galvą, kyšančią iš ledyno netoli viršūnės. Du žygio nariai, pradėję kasinėti aplink palaikus, rado antro žmogaus mumiją, sakė Francisco Rodriguezas, vienas alpinistų.

„Jų padėtis mus nustebino, nes jie buvo akivaizdžiai apsikabinę. Vieno jų ranka buvo ant kito kūno“, – F.Rodriguezas sakė radijui „Formula“, pridūręs, kad ant mumijų buvo išlikę raudonos spalvos drabužių liekanų.

Dėl tiršto rūko tik du iš 12 pasiųstų gelbėtojų pasiekė vietą, kurioje yra palaikai – už maždaug 300 metrų nuo 5 610 metrų aukščio kalno viršūnės. Šis atradimas atgaivino viltis, kad pagaliau bus išaiškinta 55 metus gyvavusi mįslė.

Vyresnis negu 70 metų veteranas alpinistas Luisas Espinoza Ruizas sakė manantis, kad šie palaikai yra du iš trijų jo draugų, kuriuos palaidojo lavina, nuslinkusi nuo Orisabos viršukalnės 1959 metų lapkričio 2 dieną. Tą dieną jie pradėjo kopimą 3 val. vietos laiku. Alpinistai pasidalijo į dvi grupes, kad įveiktų vieną plyšį ugnikalnio šiauriniame šlaite, bet apie vidurdienį „išgirdome smarkų triukšmą, – nuslinko per dvi savaites susikaupęs sniegas“, pasakojo L.Espinoza Ruizas. Jis sakė, kad savo draugų ieškojo 20 metų.

„Turiu vilties. Beveik neabejoju, kad ten jie“, – pabrėžė L.Espinoza Ruizas, pridūręs, kad vienas jo draugų vilkėjo raudoną megztinį.

Gelbėtojai neatmetė galimybės, kad ras trečio dingusio alpinisto palaikus, nes kol kas jie kasinėjo tik apie pusmetrį į kairę ir dešinę nuo pirmojo surasto kūno. Operacija tikriausiai bus tęsiama pirmadienį, jeigu orai bus palankūs, sakė kalno papėdėje esančio Čalčikomulos de Sesmos miestelio meras Juanas Navarro, kuris yra informuojamas apie misijos eigą.

J.Navarro sakė, kad jam skambino žmonės iš Ispanijos ir Vokietijos, įtariantys, kad rasti palaikai yra jų dingusių giminaičių. Tačiau F.Rodriguezas sakė, kad tie žmonės atrodo panašūs į meksikiečius. Pueblos valstijos generalinė prokuratūra sieks nustatyti žuvusiųjų tapatybę pagal DNR tyrimų duomenis.

Kalnas, vadinamas Sitlaltepetlio ugnikalniu, yra populiarus tarp alpinistų, nors anksčiau pasitaikydavo atvejų, kai į jį kopę žmonės dingdavo arba žūdavo.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (0)