Šiurpi „dovanėlė“ prekybos centro rūsyje (Video)  (0)

Paryžiuje po renovuojamu prekybos centru darbininkai aptiko iš vėžių išmušantį radinį. Parduotuvės rūsyje pradaužus vieną sieną buvo rasta masinė senovinė kapavietė, kurioje – net 200 skeletų, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaulai (parduotuvėje „Monoprix“) sausio mėnesį rasti išgriovus požeminę sieną. Pasirodo, ši vieta buvo dalis Šv.Trejybės ligoninės kapinių, kuriomis naudotasi nuo XII–XVII a. Tyrėjai ir archeologai nustatė palaikų amžių ir atliko DNR tyrimus, norėdami sužinoti, kada ir dėl kokių priežasčių šie žmonės mirė. „Akivaizdu, kad jie numirė panašiu metu, kadangi kūnai labai tvarkingai išdėstyti“, – sakė tyrimui vadovaujanti archeologė Isabelle Abadie. „Stebina tai, kad kūnai nebuvo tiesiog nerūpestingai sumesti į kapą, o išdėlioti kruopščiai, laikantis tam tikros sistemos. Visi individai – vyrai, moterys ir vaikai – buvo suguldyti labai glaudžiai, kad į kapą tilptų kuo daugiau kūnų“, – aiškino I.Abadie.

Laikotarpiu, kai veikė ligoninė, Paryžių niokojo net keletas maro epidemijų, o XVII a. buvo ir raupų protrūkis.

Archeologai, dirbantys šioje vietoje, rado aštuonis bendrus kapus 100 kvadratinių metrų plote. Iš jų septyniuose gulėjo nuo 5 iki 20 skeletų, o kitoje vietoje – daugiau nei 150 skeletų. Sprendžiant iš sugrupavimo galima manyti, kad visos šeimos buvo laidojamos kartu.

I.Abadie taip pat pasakojo, kad tuo metu, kai kapinės nustojo veikti, didžioji dalis palaikų buvo išvežti į Paryžiaus katakombas. „Tačiau atrodo, kad darbas nebuvo gerai atliktas“, – pridėjo ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(8)
(5)

Komentarai (0)