Telefono įkrovimas per 60 sekundžių – jau realybė? (Video)  (3)

Kas labiausiai erzina išmaniųjų įrenginių naudotojus? Be abejo, tai trumpas baterijos veikimo laikas. Tačiau ši problema vartotojams netrukus taps mažiau aktuali – išrasta baterija, kurią įkrauti galėsite vos per 60 sekundžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkų komanda iš Stanfordo universiteto sukūrė visiškai naują aliuminio jonų baterijos – itin trumpas baterijos įkrovimo laikas.

Iki šiol aliuminio jonų baterijos negalėjo sukurti pakankamai aukštos įtampos srovės, ypač po daugelio baterijos įkrovimų. Tačiau naujasis prototipas susideda iš grafito katodo bei anodo – tai kombinacija medžiagų, kurios leidžia sukurti pakankamą įtampą (apie 2 voltus) net ir po kelių tūkstančių baterijos įkrovimų.

Naujoji baterija taip pat gali būti įkrauta per vieną minutę, ji yra lanksti, todėl gali būti įtalpinta į įvairius įrenginius, o svarbiausia, jog ji yra nebrangi, kadangi aliuminis yra daug pigesnis už litį. Be to, naujajame baterijos prototipe naudojamos medžiagos yra saugesnės nei ličio jonų baterijoje, kurios gali užsidegti ar net sukelti nedidelį sprogimą.

Deja, tačiau iki masinės šios baterijos gamybos Stanfordo universiteto mokslininkams dar reikia išspręsti vieną problemą. Nors naujasis baterijos prototipas sugeneruoja aukštesnę elektros įtampą nei bet kuri kita aliuminio pagrindu sukurta baterija, tačiau šios srovės vis dar nepakanka bet kokiam išmaniajam įrenginiui palaikyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(52)
(0)
(52)

Komentarai (3)