Vaistas, kuris gali pagydyti, nunuodyti arba išvesti iš proto

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

fakitol 2015-04-16 10:33
Man tonzilės paraudusios, streptokoko testas rodė 102 iš 400 normos ar kiek ten. Otolaringologas sakė, kad galiu operuotis, galiu nesioperuoti... Tai kaip interpretuoti tokį pasakymą ? Ar užgerto to užpilo ir bėdos baigsis? (smirk)
PupuDede 2015-04-16 10:49
Senai senai kad nedidelsi buvau labai skaudejo gerkle ir niekas nepadejo is vaistu, tai teta dave sauksta isgerti uzpiltines su rupuze. Tuom gerkles skausmas ir baigesi.
peace 2015-04-16 10:51
Čia panašiai, kaip tie juokdariai, kur peroksidą geria. Cmon, gi yra paprastesnių ir greitesnių būdų nusižudyti.
kestutisz 2015-04-16 11:12
Ten vien jau psichologiškai gerai veikdavo, kai pamatydavai iš stiklainiuko su "kaip gyva" rūpuže pilamą skystimuką.
vardasas 2015-04-16 12:06
O ir nauda neirodyta farmacininku naudai
peace 2015-04-16 12:14
Deja nauda neįrodyta žmogaus naudai, o žalos įrodymų netrūksta. Jei nori nusižudyt - lysk po traukiniu, koks tikslas po truputį nuodytis?
trapecijus 2015-04-16 14:26
Aš nuo vaikystės atsparus antibiotikams, tai jei jau susirgdavau, tai ilgam. O dėl pūlinės anginos gydytoja tik skėsciojo rankom, nes niekas nepadėjo. Nei ryt, nei padoriai kvėpuot negalėjau. Kaip tėvai atsimena tai buvo baimėj, kad iš ligos manęs taip ir nebeatgriebs, silpau dienom. Kol močiutė neatnešė rupūžės užpilo. Prasiskalavau gerklę ir kitą dieną kaip ranka nuėmė, pradėjau valgyt, atsigavau. Gal tai ir pavojingas ''žaislas'', bet manau, kad seni žmonės ne šiaip sau tokius receptus žino.
peace 2015-04-16 15:01
seni žmonės dar ir elektrinį virdulį kaičia ant ugnies ir už uspaskichą balsuoja. Jei tau užtenka tokių "specialistų" grinai asmeninės nuomonės, nepaisant to, kad tikri specialistai atvirkščiai kalba - valio, nuodykis "į sveikatą".
Monteiro 2015-04-16 17:31
McDonalds "specialistai" irgi kalba, kad jų maistas sveikas. Taip pat ir tavo tikri specialistai gali kalbėti. Aš asmeniškai tokių nesąmonių negerčiau, bet jeigu žmogui tik tai padėjo tai valio. Reikia nepamiršti, kad žmonės liaudies medicinos griebiasi tik tada kai tavo tikri specialistai net nenutuokia kaip reikia žmogų gydyti. Ir dar, kad pagalvotum apie ką žmogus kalba paskaityk dėdės Hipokrato posakį "Nėra nei vaistų, nei nuodų – dozė daro medžiagą vaistingą arba nuodingą".
Shinigami 2015-04-16 19:00
Nėra nei vieno vaisto kuris negalėtu nunuodyti. Išgerk sauja antibiotikų ir bus visi įrodimai. Arba kitaip sakant, tiek rupūžės (ar kito gyvio) užpilas nuodingas, tiek ir vaistai. Yra žmonių kurie yra alergiški tam tikriems vaistams (apie tai dažnai būna parašyta vaistų aprašymuose). Taip pat gali būti ir žmonių kurie yra alergiški visokiems liaudiškiems užpilams. Vaistai iš vaistinės gerai tuo, kad dozės jau būna laboratorijoje išmatuotos, bei galimas pašalinis poveikis numatytas. Tuo tarpu liaudies užpilų dozės nebuvo išmatuotos, pašaliniai poveikiai nebuvo nustatyti. Pagrindinė problema liaudiškuose užpiluose yra ta, kad juos gamina kas nori. Čia tas pats, kas susipirkčiau visas reikalingas medžiagas antibiotikų gamybai ir juos gaminčiausi namie, o paskui iš akies nustatyčiau dozes ir naudočiau. Bet vaistais iš vaistinės aš labiau pasitikiu, bet jei vaistai iš vaistinės nepadėtu ir gydytojas jau ruoštus rašyti mirties liūdinimą, tai bet kokius liaudies užpilus galėčiau išbandyti.
Kirtiklis 2015-04-16 22:37
Įdomu ar dar daugiau atsiras Acto garintojų, ar tik keli?
Niko 2015-04-17 09:27
Girtas tu gal? Kokie dar macdonalds specialistai? Šiuo atvėju kalba eina apie medicinos specialistus, kurie mediciną studijuoja >25m. ir nė vienas medicinos daktaras nėra sakęs, kad valgyti macdonalds arba gert rūpužės nuodos yra sveika, jie teigia kaip tik atvirkščiai. Kai medicinos mokslo daktarai nebegali padėti, tu esi linkęs tikėti, kad padės 3klases prieš 50metų baigusi močiutė, kuri visą diena žiūri tv ir periodiškomis peroksido dozėmis naikina smegenis? Linksmas žmogelis tu, gaila tik, kad gerdamas visus nuodus, kuriuos tik įmanomanoma rast po ranka, ilgai netempsi.
Niko 2015-04-17 09:37
Na tikrai yra įrodyta, kad rūpužės nuodai žmogui kenkia, taip pat, žinoma, netrūksta įrodymų, kad išgėręs saują antibijotikų gali kojas pakratyti. Bėda tik tame, kad antibijotikų nauda žmogui yra nustatyta ir ji laaabai didelė, antibijotikai išgelbėjo tūkstančius, gal net milijonus žmonių, bet va rūpužės nuodų naudingumo žmogaus sveikatai absoliučiai nėra, medicinos specialistai netgi griežtai nepataria nuodytis, net mažomis dozėmis, nes net jos gali padaryti labai daug žalos, vaikams išviso gali smegenis susukti taip, kad daugiau vaikas net kalbėti nebesugebės visą likusį gyvenimą, o naudos įrodymų nėra.
Monteiro 2015-04-17 11:09
o tu gal akinius užsidėk Niko, nes skaitai tik tarp eilučių. Pvz.: Aš - "Aš asmeniškai tokių nesąmonių negerčiau, bet jeigu žmogui tik tai padėjo tai valio." Tu - "Linksmas žmogelis tu, gaila tik, kad gerdamas visus nuodus, kuriuos tik įmanomanoma rast po ranka, ilgai netempsi." Aš - "Reikia nepamiršti, kad žmonės liaudies medicinos griebiasi tik tada kai tavo tikri specialistai net nenutuokia kaip reikia žmogų gydyti." Tu - "Kai medicinos mokslo daktarai nebegali padėti, tu esi linkęs tikėti, kad padės 3klases prieš 50metų." Trapecijus - "Aš nuo vaikystės atsparus antibiotikams, tai jei jau susirgdavau, tai ilgam. O dėl pūlinės anginos gydytoja tik skėsciojo rankom, nes niekas nepadėjo" Tu - "Bėda tik tame, kad antibijotikų nauda žmogui yra nustatyta ir ji laaabai didelė, antibijotikai išgelbėjo tūkstančius, gal net milijonus žmonių". Ir niekas čia tų nuodų, peroksido negeria ir acto garinti neskatina. Kalba eina apie paskutinį šiaudą, kai specialistai padėti negali. Ir tau toks vyriškas pavyzdys tarkim vieną dieną tau tik saulė rytais pakiltų. Ką darytum? Eitum pas specialistus ir visi tau tik pečiais patraukytų. Tai tu bėgtum pas visas bobutes ir atsiprašant karvės šūdą valgytum jeigu tik teigtų, kad padeda... Nors ne... Paklaustum specialisto, ar karvės šūdas padeda, kuris tau atsakytų, kad įrodymų nėra ir vaikščiotum visą gyvenimą su laikrodžiu, kuris rodo puse 6.
Niko 2015-04-17 14:34
Jei medicinos daktarai nebegalėtų padėti, tai esu pakankamai mastantis, kad suprasčiau, jog niekas man nebegali padėti, nugyvenčiau likusį laiką besidžiaugdamas likusiu gyvenimu, vietoj to, kad valgyčiau tavo siūlomą karvės š., ar gerčiau nuodus, nuo kurių visą likusį laiką mane pykintų, vemčiau, viduriuočiau, greitu metu turbūt nuo tų nuodų nebesugebėčiau net savim pasirūpinti bei mirčiau dar gerokai greičiau tik, kad gulėdamas lovoj kaip daržovė ir vis mastydamas kokių nuodų dar čia išgėrus. O jei gyvybei nėra pavojaus, tai ir nematau tikslo jo kelti geriant nuodus, pasitikiu žmonėmis, kurie savo gyvenimą paskyrė studijuoti mediciną ir žmogaus organizmą, o jei pradėsim tikėti mistiniais pagyjimais, tai greit pradėsim ir actą garinti, ir peroksidą bei nuodus gerti, o vietoj eidami pas gydytojus, eisim pas šarlatanus, arba išviso "gydysimės" patys. Tikrai labai juokinga būtų dėl vienos ligos pradėti gerti nuodus, kurie tos ligos ne tik, kad nepašvelnintų, o dar sukeltų daugybę kitų. Kai dantis sugedęs ir dantistas sako, kad nėra kitos išeities, kaip tik traukti jį, tu vietoj traukimo, užsiimi savigyda? Nebūk juokingas.
Niko 2015-04-17 15:31
Aš - "Aš asmeniškai tokių nesąmonių negerčiau, bet jeigu žmogui tik tai padėjo tai valio." Tu - "Linksmas žmogelis tu, gaila tik, kad gerdamas visus nuodus, kuriuos tik įmanomanoma rast po ranka, ilgai netempsi." ---------- Tavo grinai asmenine nuomone žmonės griebiasi mistinio naudingumo nuodų, kai MOKSLAS negali padėti. Tad jei, kokią dieną susirgsi vėžiu, kurio kolkas mokslas nėra pajėgus išgydyti, ar kokia kita liga (nebutinai mirtina), bėgsi į miškus rupūžių gaudyti. Na, o tie rupužių nuodai senai ištirti ir išanalizuoti, naudos jie žmogaus organizmui neturi, jie rupūžėse ir kaupiasi būtent tam, kad padarytų kuo daugiau žalos rupūžės užpuolikui. Tad dėl to ir teigiu, kad greičiausiai ilgai netempsi, nes anksčiau ar vėliau susirgsi vienokia ar kitokia liga. ---------- Aš - "Reikia nepamiršti, kad žmonės liaudies medicinos griebiasi tik tada kai tavo tikri specialistai net nenutuokia kaip reikia žmogų gydyti." Tu - "Kai medicinos mokslo daktarai nebegali padėti, tu esi linkęs tikėti, kad padės 3klases prieš 50metų." ---------- Jei negali padėti medicinos mokslo daktaras, tau nebegalės padėti NIEKAS, juolab, 3 klases baigusi močiutė prigaudžiusi rupūžių ir svaigdama apie mistinius pagyjimus. Vienintelė išeitis tokiose situacijose - kreiptis į kitus, geriau patyrusius, ar būtent toje srityje specializuojančius specialistus, medicinos mokslo dakatarus. Na kai automobiliui reikia keisti tam tikrą dalį ir automechanikas nežino ką daryti, ieškau kito mechaniko, o ne kreipiuosi į kirpėją. ---------- Trapecijus - "Aš nuo vaikystės atsparus antibiotikams, tai jei jau susirgdavau, tai ilgam. O dėl pūlinės anginos gydytoja tik skėsciojo rankom, nes niekas nepadėjo" Tu - "Bėda tik tame, kad antibijotikų nauda žmogui yra nustatyta ir ji laaabai didelė, antibijotikai išgelbėjo tūkstančius, gal net milijonus žmonių". ---------- Visų pirma, "atsparus antibiotikams" skamba, kaip atsparus intelektui. Antibiotikai padeda žmogaus organizmui kovoti su bakterijomis, virusais, antibiotikams atsparūs gali būti virusai, todėl jie vis tobulinami, kad vis sugebėtų kovoti su ligos sukelėjais, jei vieni atibiotikai tau netinka, garantuoju, kad paprasčiausiai nuėjus pas šeimos gydytoją, jis išrašytų tinkamus. O kad gydytoja skėsčiojo rankomis - anekdotas, juolab, tokią, kaip pūlinę anginą yra galybė patikrintų, veiksmingų ir patikimų būdų gydyti net ir be antibiotikų, nespėtum nei pusės jų išandyti (jei rimtai nė vienas neveiktų), kol tą anginą pats organizmas nugalėtų. Visi vaistai, visi būdai yra patikrinti, nustatytos dozės, nustatyta nauda, kensmingumas, viskas pasverta, viskas aiškiai išdėstyta instrukcijoje, o prieš vartojant dar ir su gydytoju pasikonsultuoji, viso to, niekada gyvenime neiškeisčiau į neaiškaus būdo, neaiškios dozės, neaiškios sudėties, pačio gamybos nuodus, kuris mokslo tirtas daug metų, bet nė karta nėra įrodyta nauda, o žala - šimtaprocentinė, o galimos ir labai rimtos komplikacijos, gal net mirtis. Nežinai, net tų nuodų sudėties, o jei duosi išgerti vaikui, kuriam šiek tiek gerklę skaudą ir poto pasirodys, kad tuose nuodose, ar šiaip ant purvinos rupūžės kojų, buvo tokių medžagų, kurioms vaikas alergiškas? Verta rizikuoti vaikų gyvybe?
Kodilodinoza 2015-04-17 18:34
Pasakyk tai r8kaliams ir alkoholikamas XD
Niko 2015-04-17 18:38
Priklausomybė yra liga, bet niekas gi ir nesitiki rukydamas tabaką išsigydyti anginą.