Grožio operacija – gyvenimo klaida: pačios baisiausios istorijos (Video)  (0)

Šie žmonės – vieni iš daugelio, norėjusių plastinės operacijos, kad atrodytų gražesni. Tačiau jiems nepasisekė: grožio operacijų padariniai buvo siaubingi. Visa laimė, kad kiti chirurgai galėjo padėti. Britų gydytojas Vikas Vijhas yra padėjęs ne vienam tokiam pacientui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame straipsnyje – kelios britų istorijos apie tai, kaip plastinės operacijos baigėsi nelaimingai.

Prie kaklo prisiūtos ausys

57-erių banko darbuotoja Belinda Draper savo didžiausią gyvenimo klaidą padarė 2011-aisiais, kai nusprendė Turkijoje pasidaryti pigų veido patempimą (liftingą), rašo mirror.co.uk.

Keturių vaikų mama su drauge 2011-ųjų rugsėjį išvyko pasimėgauti saule Turkijoje. Abi moterys ruošėsi pasidaryti plastinę operaciją, o po jos kartu atsigauti prie baseino, su kokteiliu rankoje. Belinda, kuriai tuo metu buvo 52-eji, pasirinko veido patempimą pas chirurgą, kurį jai rekomendavo draugė.

„Tai turėjo padidinti mano pasitikėjimą savimi, – pasakojo moteris. – Mano veidas darėsi padribęs, prastai jaučiausi. Buvau išsekusi – gedėjau po netekties.“

Belinda išleido visas santaupas, kad apmokėtų 2800 svarų sterlingų (3893 eurų) sąskaitą. Moteris iš pradžių džiaugėsi rezultatais. „Iš pradžių jaučiausi nuostabiai – mano oda buvo gražesnė,“ – sakė ji. Tačiau randai šalia ausų po devynių mėnesių pradėjo vis labiau ryškėti. Jie buvo panašūs į ištįsusias strijas ant veido šono.

Paaiškėjo, kad chirurgas tiesiog patempė odą, bet nesutvirtino po ja esančių raumenų bei struktūros, nors tai padaroma visų sėkmingų veido patempimo operacijų metu. „Mano ausys buvo tiesiog prisiūtos prie kaklo odos, – prisiminė Belinda. – Randai atrodė siaubingai.“ Ji bandė nuslėpti šią problemą ir visada vaikščiojo palaidais plaukais, bet pasitikėjimas savimi visiškai dingo.

„Nenorėjau sėdėti šalia kitų žmonių, nes bijojau, kad jie mane pamatys iš šono, – sakė moteris. – Vėjuotomis dienomis imdavo panika, kad gali pasimatyti nevykusios operacijos padariniai. Žmonės retkarčiais nustebę klausinėdavo, iš kur man atsirado tokie randai. Turėdavau prisipažinti, kad taip atsitiko dėl prasto veido patempimo. Jaučiausi prislėgta.“

Padėjo kitas chirurgas

Belinda nenorėjo grįžti pas problemų pridariusį chirurgą ir vietiniame salone išbandė kolageno injekcijas į randą. Ji netgi bandė randą tatuiruoti ta pačia spalva, kaip ir veidas, tačiau visos pastangos buvo perniek.

„Kreipiausi į kitą chirurgą, – pasakojo Belinda. – Tačiau jis negalėjo garantuoti gerų rezultatų, be to, operacija būtų kainavusi virš 8000 svarų sterlingų – tiek pinigų neturėjau. Kiekvieną kartą matydama save veidrodyje jaučiausi siaubingai. Maniau, kad taip turėsiu praleisti visą gyvenimą.“

Tačiau moteris pamatė reklamą, siūlančią dalyvauti televizijos laidoje ir gauti nemokamą plastinę operaciją. Jai padėjo chirurgas V.Vijhas: „Ėmiau šypsotis, kai jis pasakė, jog gali man padėti,“ – prisiminė Belinda.

Jai 2014-ųjų spalį atlikta sudėtinga, 7 valandas trukusi operacija. V.Vijhas turėjo iš naujo, teisingai atlikti veido patempimo operaciją, kad neliktų randų. Kai praėjo patinimas, Belinda galėjo džiaugtis chirurgo darbu.

„Viskas buvo atlikta taip kruopščiai, siūlės buvo mažytės, – sakė ji. – Mano ausys pagaliau buvo savo vietoje.“ Moteris tokia patenkinta gydytojo darbu, kad dabar gali vaikščioti surištais plaukais bei įsiverti auskarus – ji anksčiau negalėjo to daryti.

„Žmonės pagaliau į mane nebespokso, be to, ir vėjuotomis dienomis galiu eiti į lauką, – džiaugėsi Belinda. – Siūlau kiekvienam svarstančiam apie plastinę operaciją gerai ja pasidomėti. Jei pasiūlymas atrodo per geras, jis tikriausiai bus nevykęs.“

Vazelino injekcija į penį

24-erių Szilvesztero iš Boltono penio padidinimo operacija baigėsi siaubingai. Jis drovėjosi savo penio dydžio, todėl paklausė kvailo draugo patarimo – susileisti karšto vazelino injekciją.

„Su draugu kalbėjausi apie tai, jog noriu numesti svorio, kad mano penis atrodytų didesnis, – pasakojo vyras. – Draugas atsakė, kad tai nebūtina, ir jis gali padėti – žino kitą būdą.“

Szilveszteras iš pradžių džiaugėsi, kai draugas jam suleido injekciją. Tačiau problemos prasidėjo praėjus keliems mėnesiams: „Skaudėjo, buvo kraujo, – sakė vyras. – Prasidėjo uždegimas, todėl negalėdavau pasiekti erekcijos. Nuėjau pas šeimos gydytoją, bet jis man negalėjo padėti. Taip skaudėjo, kad turėjau nustoti mylėtis su žmona. Injekcija buvo didžiausia klaida mano gyvenime.“

Szilvesztras turėjo vieną vaiką. Jis bijojo, kad su žmona nebeturės daugiau vaikų ir praras šeimą. Vyrui padėjo V.Vijhas. Chirurgas buvo priblokštas, kai pamatė, kokia žala padaryta peniui.

„Plastikos chirurgu dirbu jau 20 metų, bet nesu matęs nieko panašaus, – sakė V.Vijhas. – Buvo didžiulių, sukietėjusių, skausmingų gumbų – organizmas suformavo rando audinį šalia suleistos injekcijos. Prieodė buvo 15 kartų labiau ištinusi, nei paprastai.“

Chirurgas pirmą kartą atliko tokią plastinę operaciją. Jis penį nulupo tarsi bananą, pašalino gumbus, o tada vėl susiuvo odą. Operacija buvo sėkminga. Szilveszteris ir vėl galėjo užsiimti seksu.

„Mes su žmona labai laimingi, – teigė jis. – Norime susilaukti dar vieno vaiko.“

Į raguolį panaši krūtis

43-jų Alison reikėjo 13 krūtų operacijų, kad būtų atitaisyta nepavykusios plastinės operacijos padaryta žala.

Krūtų didinimo operacija 6-erius moters gyvenimo metus pavertė pragaru. Vienas jos implantų sukietėjo, todėl jį reikėjo išimti. Vėliau dėl infekcijos išpuvo dalis krūties audinio, ir krūtis liko iškraipyta. „Negalėjau į save žiūrėti, – prisipažino Alison. – Norėjau ir vėl būti normalia moterimi su normalia krūtine.“

V.Vijhas buvo pasibaisėjęs, kai pamatė sužalotą moters krūtį: „Ji buvo įdubusi ir atrodė kaip prancūziškas ragelis,“- sakė chirurgas.

Pataisančios operacijos už įprastines yra 10 kartų pavojingesnės, bet chirurgas sugebėjo tiksliai atlikti 13 operacijų, kurių metu riebalus nuo pilvo kėlė į krūtį tol, kol jų užteko, kad laikytųsi naujas implantas. Alison jaučiasi tarsi naujai gimusi.

„Esu laiminga, jaučiuosi tokia moteriška, – šypsojosi ji. – Viskas grįžo į senas vėžes. Aš vėl galiu šypsotis.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Dorotėja Noreikaitė
(4)
(15)
(-11)

Komentarai (0)