Rusijos kosmoso programos iš arčiau: keiksmais ir spyriais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2015-05-04 14:59
O Rusija nedirba su privačiomis kompanijomis? Organizuojanti įmonė yra valstybinė, o tiekėjai- privatūs. Nebent teigsite, kad Nasa visados buvo privati bendrovė. Rusijos kosmoso pramonė turi daugybės problemų kurios yra sprendžiamos būtent dabar. Kol kas neišgirdau nei vieno deramo pasisakymo kaip reikėtų Rusams gerinti situaciją. Kodėl jų reformos nebuvo pozityvios. Kodėl mes tikimės, kad efektai pasimatys jau kitamet. Dažnai man atrodo, kad viskas kas Rusiška jums yra katastrofa. Ypač tai ironiška, kad dabartinė situacija tėra USSR žlugimo pasekmė. Rusijos pramonė daugelyje sričių buvo ir išlieka labai aukšto lygio, kartais technologiškai keliomis kartomis pranašesne. Roskmosas dabar stengiasi tik grįžti į ankstesnius lygius kurie buvo Sovietų iškelti tikrai labai aukštai.
hamann 2015-05-04 15:16
http://www.technologijos.lt/n/technolog ... us?l=2&p=1
Arns 2015-05-04 15:47
ponas haman, gal skaitymo ir citavimo sutrikimų turite, ar tiesiog neprimatote ką cituojate? Yra tokie raktiniai žodžiai jūsų citatose asmeniniams kompiuteriams (personal computer: PC). Visiem sveikai mąstantiems nesiverstu liežuvis šitai maišyti su rinka, konkurencija ar pan. Tai spec paskirties rinka, ar pvz mokyklose (kas tikrai sudaro nemažą dalį šių skaičių) reikia superduper galingų kompiuterių? Ne. Bet jei jau valstybė gamins ministerijų kompiuteriams saugesnius procesorius, kodėl nepataupius ir perteklinį pajėgumą nenukreipus į kitas sritis? Ar manot jog procesorius iš kokio nors medžio drožia amatininkas? Tam tikras kiekis turi būti nuolat gaminamas, antraip arba bus trūkumas arba nepanaudojus greitis bus perteklius gan greit senstančios elektronikos...
mnv 2015-05-04 16:44
Ernestai, tu gal padauzyk biski galva i siena, gal kraujotaka smegenyse pageres. Cia ne Ad Hominem, cia draugiskas pasiulymas, su intencija tau padeti. Palik ta SpaceX ramybeje geriau, nes jau graudu skaityti. Pagal tave, jei ta pirma pakopa tiesiog ismestu kaip visi kiti, tada butu WIN. Paleidimai be failu'u. "Taigi, kai raketa pastoviai atsisako veikti nėra svarbu? Tai, kad atsisako veikti varikliai bei raketos yra sudaužomos ant nusileidimų aikštelių nėra svarbu?" Taip, tai nera svarbu. Svarbu butu jeigu tos raketos, kaip rusiskos, taskytusi paleidimo aikstelese kartu su palydovais kuriuos turejo iskelti. Atkreipk demesi i savo paties panaudotas "NUSILEIDIMO AIKSTELES". Visiem kitiem nusileidimo aikstele - vandenynas. Cia kaip bedarbiui kritikuoti dirbanti, kad jis blogas darbuotojas ir vietoj 100 stukiu ceche galetu padaryti 110.
hamann 2015-05-04 19:28
Arns 2015-05-04 19:51
hamann,esi apgailėtinas iki... net nežinau kokio lygio. Niekur ir niekas,apart TAVĘS ir neteigė jog rusai naudos tik juos. Pirmiausiai jų gamyba sugalvota buvo dėl valdžios kompiuterių saugumo, paaiškėjus kaip JAV šnipinėjimui yra linkusi priversti atskleisti amerikietiškų produktų gamintojus. Ir jau paskui sugalvota, kad tokiu būdu galima būtu gaminti ir karinei/kosmoso/aviacijos ar pan procesorius... bet argi lojančiam šuniukui įdomu skaityti? Gi ir toliau kliedi lygindamas specsrities procesorius, su AMD ir Intel skirtais išskirtinai geimeriams, va kaip kosmosas atrodo iš tiesų: http://www.cpushack.com/space-craft-cpu.html ten nė iš tolo nėra kas peržengtu nuo 90 nm, dėl kurių taip juokais tokie "egzpiestai" juokiasi iš rusų bandymų, ir aiškina jog nepralenks intelių.
hamann 2015-05-04 20:46
blet durnas tu. ką su tavim ginčytis. čia lyg ir teigi, jog rusų pramonė užsibrėžusi gaminti būtent procesorius skirtus specpramonei. numečiau linką kur parašyta, kad nori ir PC gamint. tada jau aiškini, kad nieks apart manęs nesakė, jog rusai nori procesorius skirtus pc gamint. Ir aš kliedžiu lygindamas su INTEL ar AMD? Jei gamins skirtus pc, tai kaip nekonkuruos? gal jau nustok garint actą, nes nei pats prisimeni ką rašei, nei sakinį rišlų sugebi suregzt.
Arns 2015-05-04 21:08
hamann strike again:))Sunku sunku, kai galva mažesnė už liežuvį. Sunku suprasti jog PC versijos reikia ne dėl konkurencijos, o dėl elementaraus duomenų saugumo? 95% PC visiškai nereikia tų superduper greičių, nes jie ne tam naudojami. Oficiniai neretai dirba word/naršyklė/elpašto programa. Mokyklose, ligoninėse to pilnai pakanka. Tad logiška, kad jei gaminti 50-60 procesorių Kremliui, tai bus be galo brangu ir švaistūniška, pagaminus truputi daugiau, mažiau pinigų bus išvežama iš šalies, tad pasidengs bent kažkiek kūrimas ir bazės išlaikymas. Kitas procesorius yra kuriamas grynai darbiniams įrenginiams,kaip kad kosmoso pramonė, vėl gi, šiuo metu pirmutinis tikslas tapti mažiau priklausomu nuo įvežtinių technologijų, o ne kažką pralenkti. Rusija negali įsigyti pačios moderniausios elektronikos, nes JAV, didžiausia tokių kūrėja, sabotuoja sandorius ir tenka kliautis improvizacijomis iš standartinių procesorių arba įvairių azijieiškų klonų. Kad tai veikia labai silpnai, ir rusiška elektronika nėra stipriausia visose rusiškos produkcijos srityse, čia faktas, kurį bando keisi rusai viską perimdami į savo rankas. Tad eik pats garinti acto, nes kažkaip įskaitai ką nori įsivaizduoti, net nesugebi domėtis, perskaitei kada vieną straipsnį ir jau šimtą metų į priekį žinai.
kestutisz 2015-05-04 21:26
Tai kaip konkrečiai saugumo problemą išsprendžia pagal svetimą dizainą, svetimose gamyklose gaminami procesoriai (apie kurių vidinę sandarą neturima žalio supratimo*? *būtų supratimas - būtų ir savas dizainas)
Arns 2015-05-04 21:39
na tai su laiko rusai to ir siekia. Technologijos pažengusios smarkiai, nenorėk pernakt patį geriausią susėst ir surinkt. Jei taip būtu paprasta, ne du (tiksliau vienas) dominuojantis gamintojas būtu pasaulyje.
Skeleton 2015-05-04 22:22
Ernestai baik rašinėti propagandines pasakas. Dar nuo Sovietų Sąjungos laikų Rusijos esminė problema yra ta, kad susidūrus su skaudžia realybe nėra ieškoma sprendimų, bet visos pastangos metamos į propagandą, slėpimą, melą ir kaltės vertimą kitiems. Akivaizdus pavyzdys yra pavyzdžiui tamstos elgesys. Faktai (kai kuriuos paminėjau anksčiau) akivaizdžiai rodo kad Rusijos kosminė degradacija tik gilėja. Sprendimas? Rašinėti propagandines pasakas apie "gerėjančią būklę" ir versti propagandinį mėšlą ant SpaceX ir Elono Masko. Dabar dėl Rusijos kosmoso pramonės ateities. Jeigu šiemet arba kitais metais SpaceX nepatirs avarijos, tai Rusijos kosmoso laukia Rusijos aviacijos pramonės, BESMų ir kitokio rusiško šlamšto likimas. Kaip Rusija spardėsi spardėsi bet dabar skraido valarietiškais lėktuvais, nes sovietinių eksploatacija yra daugiau nei dvigubai prangesnė. Taip ir kosminėje pramonėje Rusija pasispardys 10-20 metų, bet galų gale kainų ir efektyvumo skirtumas taps toks akivaizdus net didžiausiems kiaušingalviams, kad nebebus prasmės švaistyti beprasmiškai pinigų ir resursų. Rusijos šlamštas keliaus į metalo laužą.
immortallt 2015-05-04 22:46
O ruskių šunys loja ir čia apie Rusijos net analogov v mire, bet kurie niekad ir nepasiekia rinkos, arba pasiekia, atsilikdami 30 metų nuo rinkos. Gal žiūrėk ir peniciliną kaip naujovę tuoj rusai pristatys.
kestutisz 2015-05-04 23:06
Tokiais tempais propaganda net nepaveja savo "gamintojų" - jau ne pirmus metus yra taip gaminamas "brendas" Prestigio - rusiškas offshoras Kipre. Kaip ir lietuvių Estar, latvių (berods) Goclever ir t.t. Kiek iš jų nors per nago juodymą yra priartėję bent prie paties procesoriaus, ką jau jo vidurių?
hamann 2015-05-05 07:53
jei jau rašai angliškai - rašyk be klaidų. jei ne, tai grįšk prie savo gimtosios rusų kalbos. paskutinį kartą, aiškinu. hipotetiškai kalbant (nes rusai vistiek eilinį kartą garsiai rėkauja ir nieko nesukurs, nebent rebrandins kinišką produktą) kurti naują aukštūjų technologijų produktą, neturint įdirbio dėl kelių mln vienetų, finansiškai negali būt naudinga. jei, kaip tu DABAR teigi, gamint jau ir "truputį daugiau" tai kaip tu įsivaizduoji jie konkuruos, kad ir su intelio entry level procesoriais? o jei nesugebės konkuruot (ko tikrai nesugebės) tai ir visa rožinė svajonė, kurt savo super saugius procesorius ir palikt išleidžiamus milijonus vietinėje rinkoje nueis girtai meškai ant uodegos. Na, bet tau čia px, tavo tikėjimas, savąja tėvyne vistiek stipresnis nei sveikas protas, tad ką aš čia gaištu laiką (juo lab kad, man už postinimą čia nieks nemoka, kaip tau)
mnv 2015-05-05 08:23
Ne, supranti kai rusai planuoja permoketi del savo saugumo, Arns yra viskas OK, taip ir turi buti, saugumo kaina krc. Kai lietuviai kazkiek permoka (galbut, galbut ne) uz SGD del savo saugumo, tai yra visiska nesamone ir geriau toliau sedeti apsiziojus rusiska vamzdi, ivairiomis prasmemis
Arns 2015-05-05 10:37
hamann 2015-05-05 11:02
rwc 2015-05-05 14:19
Gal nebesvaikit. Rusija šiuo metu nėra pajėgi pasigaminti konkurencingą x64 procesorių, net jeigu pavogtų Intel brėžinius. Galėtų nebent tikėtis, kad , perspjauti Kiniją ir Ameriką! Bandė sukurti savo OS - gal ir logiška, bet gavosi totalus š., nes visi tą sugebantys arba dirba Gūglui ir Microsoftui, arba Kasperskyje, arba pogrindyje. Ne, velikorusskij čelovek nie zdajotsia - nepavyko pakelti plytos, tai jis bandys apversti kombainą. Amerikonai klastingi: jų CPU tyčia kartais skaičiuoja 2+2=5. Jų CPU radijo bangomis siunčia į satelitus slaptus pokalbius. Jų CPU kiša į feisbuką kompromituojančią medžiagą ir sufotošopintas nuotraukas. Rusams verkiant reikia savo CPU!
Arns 2015-05-05 14:31
mažyli, suprask, kad dėl Rusijos pažangumo JAV ją sabotuoja. Tas pats jau taikoma ir Kinijai, kai neleidžiama net legaliai investuoti į didelę dalį JAV kompanijų ar jas perimti (kaip pvz nutiko su Hummer). Neabejotina jog išauš laikas ir Indijai, Brazilijai gal būt net ES, jei tik jos prisivys JAV iki tiek, kad jų nacionaliniam produktui grės atsilikti dėl iš jų nuperkamų trūkstamų komponentų. Taigi jei Rusija nori neatsilikti žiauriai kosmoso pramonėje, nori vytis karyboje, lėktuvų gamyboje, jiems reikia turėti aukštus standartus atitinkantį produktą, tokius neretai gamina išskirtinai tik JAV kompanijos ir JAV senatas kiekvienu atveju svarsto ar galima parduoti (tas pats ir su lietuvių Spartan transporto lėktuvais, JAV svarstė ar galima juos Lietuvai parduoti, nes ten yra ir amerikietiškos elektronikos). Jei tavo galva nebūtu tuščia suvoktum,kad ne superkompiuteriuose laikomas darbinis susirašinėjimas, kad tais pačiais excel/word atitikmenimis pateikiamos ataskaitos ir raportai, sudaromi grafikai, teikiami ir svarstomi pasiūlymai... Saugumo segmentas būtent atsisakyti nesaugių sistemų su neprieinamais uždarais kodais, kurių patikimumo negalima patikrinti. Specpramonės srityje jau reikia nebe sabotažo dairytis, o į patikimumą, skaičiavimų tikslumą ir tikrinimą atkreipti dėmesį. rwc, suprask, Rusijos poreikiai yra dideli,ir kaip pats atsakei savo idiotiškoje žinutėje, gal rusai mielai nori pasigaminti karinį palydovą savoms reikmėms, JAV sako stop, eikit jūs nx. Pagal tave rusai turi susilyginti su kokiu Bangladešu, neleido, neturėsim. Nori pasigaminti žvalgybinį droną, JAV įsako neturėkit! Rusija nusižeminusi turėtu prašyti, gal paskolintumėte? Rusija ir nesako jog jiems niekas modernių kompų neparduoda, parduoda paprastus, bet visus aukštųjų technologijų produktus kaip mokyklinukai turi atsiskaitinėti prieš šeimininkus iš JAV ir su jų kontrole visados būti antri ar kaip nuspręs... Koks verslas taip elgtusi? va ir turime, jei Rusijai reikia procesorių kosminėms programoms,ji jų negauna, o JAV kompanijos per penkias minutes pinigus pristato ir gauna produktą. Va iš tokių dalykų tokios programos kaip SpaceX smarkiai privijo kitų valstybių programas, nes ką sumąsto, tik pinigų turėjimo klausimas, jokių idiotiškų susirašinėjimų ar JAV sutiks vieną procesorių parduoti...
hamann 2015-05-05 14:55
na va. 2 in 1. 1. "rusijos pramonės pažangumas", rusijos pramonė ir pažangumas viename sakinyje net negali būt, iškart loginė klaida. 2. vat ir pramušė nevykelio sindromas. rusijai kaip visad šūdas gaunasi, tai reiškia JAV sabotuoja. you made my day discussion is over. kaip visad, tekstai milžiniški, o realiai tik arno iškreiptos realybės suvokimo padariniai.