Rusijos kosmoso programos iš arčiau: keiksmais ir spyriais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2015-05-05 16:13
Hammam, bet kur kur, bet pas tavęs jokios logikos tai tikrai nėra. Mėtaisi vien bukom skambiom frazėm ir įžeidinėjimais. Kad JAV bando stabdyti Kiniją ir Rusija ir išsilaikyti kaip pasaulio prievaizdas yra paprasčiausias faktas aš net nežinau kokio velnio tu bandai tai sumenkinti ar paneigti. Pvz USA nepatinka jog Kinijos įtaka didėja savam(!) vandenyne http://www.hindustantimes.com/analysis/ ... 40014.aspx
Arns 2015-05-05 16:58
iškreiptas tik tavo suvokimas teksto ir niekas kito. Gi labai aiškiai net pats rwc susivartė, kam rusams pavyzdžiui turėti superkompiuterį, jei su juo atominės energetikos pramonė negalės pasinaudoti kuriant naujus reaktorius? Kaip sukonstruoti naują naikintuvą neatlikus modernių skaičiavimų, kad ir apie radaro atspindžius? Va tau ir atsakymas, JAV įvesdama absurdiškus ribojimus neleidžia kitoms valstybėms pačioms kurtis pažangiausios technikos. Kas čia, ne sabotavimas, kai šalinami galimi rinkos konkurentai? Nekenktu, rusai nori, rusai susimoka ir patys bando kažką padaryti, bet jei turi ataskaitas teigti bei pasiaiškinti ką kiekvienąkart darysi su savo įsigytu produktu, tai jau kontrolė ir net valstybinio lygmens špionažas.
mnv 2015-05-05 17:14
O tai rusai aisku mielai dalinasi su likusiu pasauliu naujausiomis karinemis technologijomis
Arns 2015-05-05 18:43
gali būti pritaikyti ir karybai. Čia mes net nekalbam apie tai jog neleista būtu įsigyti F-35 ar kažko pan. Supranti kame šaknys? Čia net ne technikos, o vien idėjos blokavimas.tad koks kitas kelias belieka, jei nori kažką gamintis bent jau prilygstančio amerikietiškiems gaminiams? Būtent, pradėti vystyti savo programas, kurios galbūt per kažkiek laiko prisivys ir bus tinkamos panaudojimui.
zyzelis 2015-05-05 19:09
Tai kad korėjos Kimui nepardavė S-300
DimQa 2015-05-05 23:14
Net miela pažiūrėt kaip balalaikiniai ardosi
Niemand 2015-05-06 12:01
Šansai daugmaž lygūs nuliui. Net aštuoniasdešimtais rusai viso labo nelabai vykusiai kopijavo JAV elektroniką, Lietuvoj tuo užsiiminėjo Venta ir Šiaulių radioelektronika. O dabar Rusija neturi net pakankamo kiekio specialistų net kopijavimui jau nekalbant apie developinimą.
Arns 2015-05-06 13:02
Nepabandęs nežinosi. Juolab dabar darbo rinka atvira, projekto sukūrimui galima kalbinti samdymui geriausius viso pasaulio programuotojus, inžinierius. Galima bandyti įsigyti pradinės įrangos apeinant JAV arba jau panaudotą, kurios nebegali JAV pardavimų blokuoti... Lyginti su uždara TSRS labai neadekvatu.
Niemand 2015-05-06 13:23
Geriausi inžinieriai ir programuotojai turi pakankamai proto, kad į Rusiją kojos nekeltų, o ir biudžeto nepakaktų reikiamai techninei bazei ir specialistams apmokėti.
Arns 2015-05-06 14:15
Na nekels tai nekels. Tavo bėda jog rusai bando?
Niemand 2015-05-06 17:15
Dar kartą kartoju - labai būtų gerai, jei "sumąstytų" ir įsūdytų milijardą kitą, bet ne ant tiek jie durni, deja... Padarys eilinį mitą savo liaudžiai ir tiek. Protingi pasijuoks, vatnikai su pasigardžiavimu suvalgys.
Arns 2015-05-06 17:34
Man regis niemand tau reiktu pas psichologą, nes tu pyksti... vardan pykimo? Na nepatinka tau rusai tai ir nelysk kur žmonės rimtai diskutuoja, eik į savo temas. Čia jau turime(ėjome) beždžionę vardu hamman, kuris irgi savo pasaulio kliedesius kaip už faktus pateikinėjo. Na neturi ką argumentais pridėti, papildyti, pataisyti, nerašinėk. Atbaidei visus nors kiek besidomėjusiais kalbamais (kosmoso pramonė, procesoriai) su savo skrandžio turinio demonstravimu. Pirmi keliolika šios temos komentarų iki pasirodant haman ir tau išties pakankamai įdomūs ir šiokia tokia medžiaga kuom galima pasidomėti.
zyzelis 2015-05-06 17:50
Arns, jei tu diskutuotum apie kosmoso pramonę, procesorius, jų technologijas nešališkai, t.y. neplautum rusijos munduro, tai dar dar gal būtų ir įdomu.... Bet tavo postuose, kiek peržiūrėjau, engineeringo nulis, o tik kaip psichinis ligonis seki, kas apie tavo "kumirus" negraziai atsilieps ir tada kaip grafomanas suvarinėji.
Arns 2015-05-06 18:02
. na negi pasakysi jog blogai elgiuosi su tokiais kaip haman ar niemad, nors ir žinau jog jie nieko neverti? Kol dar normaliai rašo vyksta diskusija, bet greitai pasipila šiukšlės ir telieka konstatuoti jog apipylus šiukšlėmis nuleidęs galvos neišeisiu, man vienodai kokią savo nekultūrą ir neišmanymą rodo. Ir ne, neseku. Diskutuoju ten kur man įdomu ir turiu kas pasakyti. Nebūtu įdomių temų, nė nesilankyčiau. Nebūtu su kuo protingai padiskutuoti (deja čia trolių toleravimo politika labai atvira), nieko ir nerašyčiau.
X-log 2015-05-06 21:16
Pavėlavęs į diskusiją, tad nieko necituosiu, bet pagrinde šitai orentuota į Arns "rusiško" procesoriaus mitą. Rusai procesorių gamybai turi išsipirkę iš IBM 90nm procesą, dar lyg žadėjo šiais metai paleisti 65nm, bet paskutinės žinios iš šito fronto tik, kad švaros kambarį sugebėjo sertifikuotis. Dabar ką galima pasigaminti su šitais procesais: Kosmoso/karinei pramonei 90nm per akis, bet ne PC. Rusai nelabai karinėj/kosmoso pramonėj ir naudojo užsieniečių gamintus procus - dažniausiai juos nuklonuodavo . Su 65nm ARM architektūroje gali pasigaminti Raspberry PI (ARM7) lygio procesorių - darbui irgi nelabai tinkamas, nebent dirbi tik su notepadu. Procesorius apie kurio gamyba kalba rusai (Cortex A57) yra skirtas 20nm, rusai planuoja jį gaminti su 28nm, na ok, tačiau jiems iki jo gamybos pas save kaip kiaulei iki mėnulio. Kodėl? Nes neturi žinių, vargiai ar turi lėšų (28nm fabas kainuoja ~7mlrd $, nekalbant apie R&D kaštus), vargu ar kas jiems parduotų įrangos įrengti tą fabą (litografinės įrangos gamintojas NR1 yra Oldanų ASML, kiti - JAV, Japonijos įmonės), jau nekalbant apie visą likusią ifrastruktūrą. O viską pasigaminti nuo 0 rusai tikrai neturi žinių/pajėgumų/kokybės užtikrinimo žinių. Apskritai paėmus, rusų pramonė, dar nuo sovietinių laikų, yra orientuotą į planinę gamybą - suprojektavo, paleido ir gamina tą patį N metų, nesvarbu reik ar nereik. Deja, puslaidininkių pramonėje toks modelis neveikia - nesvarbu kad tu gali pagaminti 1000 flashų po 1MB labai pigiai - jie neatstos 1GB konkurentų flasho.
Ernestass 2015-05-06 22:27
Net gi juokinga man darosi. Teiginiai elementarūs tačiau vos susimušti dėl jų galima. Ką jau kalbėti kai žmonės pradėti vienus kitus keikti. Buvo pasakyta, kad Rusai juda link savų procesorių gamybos tačiau daugumai čia yra šį elementarų faktą labai sunku suvirškinti.
Ernestass 2015-05-06 23:03
Propoganda bei nusistatymus šalin, faktus pirmyn: http://www.faa.gov/about/office_org/hea ... Review.pdf Rusams toli liko kristi iš savo pozicijų. O tas faktas, kad atsiradus bėdų geriau visą industriją nurašytumėte tik parodo, kodėl Lietuviškas mentalitetas yra tikęs būti tiktais menkos tautos mentalitetu.
hamann 2015-05-07 07:51
. ir išaiskins kad rusijoje 1000x1mb yra daug geriau nei 1gb, nes taip saugiau, ir išvis nieks 1gb nenaudoja praktiškai.
zyzelis 2015-05-09 14:08
Turbūt į temą Arns, Ernestass umom rassiju neponiat' ? ar turit kita versiją?
Marius.brn 2015-05-10 00:06
Tai amerikiečiai sabuotuoją modernią rusiją, nes ji tiesiog negali nusipirkti procesorių? That's way beyond full retarted, mate. Tai, jei rusai negali pasigaminti savo, o amerikiečiai gali spręsti ką ir kiek parduoti, tai gal jie dėl to ir yra todėl atsilikę? Beja, suprantama, kad rusija nėra afrikos tautelė ir tikrai gali kopijuoti ir daryti dalykus neblogai, nes vis dėl to patenka į civilizuoto pasaulio pakraštį, bet inovatymo ir sugebėjimo kurti, rusam, kaip mums iki mėnulio. Paskaityk X-log komentarą ir išmok argumentuot. (ir nebūt butthurt, kad rusija nėra technologiškai išsivysčiusi iki šių dienų normų).