Lietuvoje Antrąjį pasaulinį karą laimėjo partizanai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DGS 2015-05-10 01:10
Mano senelė taip pat buvo susidūrusi su tais partizanais ir jie (su tais su kuriais ji susidūrė) buvo tikri banditai.
Finalfour 2015-05-10 02:17
Nu, tai gerai. Kas tame blogo, kad JAV isejo nugaletoja?
lucy 2015-05-10 02:23
Suprato kaip ekonomiškai naudina už jūrų marių kariauti.
lucy 2015-05-10 03:32
Tai kaip čia buvo užsisakėt straipsnį apie šlovinguosius partizanus, o bo žmonės drįsta dar prisiminti ką seneliai yra pasakoję ir viską neskaniai suvirškinę švankiai atsirūgo ne į tą pusę? Niekas nesako jog stribai buvo geri, bet reikia pripažinti jog ir partizanai buvo tokie patys(su išimtimis savaime aišku kiti buvo idėjininkai), tik apie vokiečius žmones teigiamai atsiliepia. Čia labai man primena Brazausko istorija, numirė tai jau herojus, nematau ko čia jį bandė aukštint iš viso. PS. O man atrodo kad tu esi kažkoks pakalikas, kuriam alga mokama už pastovų š stūmimą ant bet ko kas nepatiktų valdžiai, tuoj kremlinkais apkaltinsi ar dar kuo Arba esi tikrai nelabai protingas švelniai tariant, gal paranoja kažkiek sergi, nes ką tik pusę forumo pavadinai kremlininkais apart savo draugų bachuriux, simplicity dar ko ten, kurie yra labai patriotiški ir užsimerkia kai tiesa akis bado arba priklausot whatever š priklausot. PS. Tikrai nesu patriotas ir nesididžiuoju būdamas Lietuviu, esam valstybė su daugiausia savižudžių pasaulyje tai labai daug ką pasako. Asmeniškai didžiausią autoritetą turi Vokiečiai kiek esu bendravęs ir šiaip jų istorija ekonominis atsigavimas po WW2, klaidų pripažinimas ir tt viskas gerbtina. Dabar greitai bandant prisimint kodėl kartais didžiuojuosi būdamas lietuviu tai va https://www.youtube.com/watch?v=SBFTB7Xjk3U na ir krepšininkai (deja kartais). Praeities šlovint nesiruošiu man vienodai jog kažkada buvom didelė valstybė ir nebuvom nepriklausoma (supraskit jog nuo mūsų kažkas iš tikro priklausė ), atvirkščiai tai tik parodo ant kiek smarkiai nusivažiavom ir sunykom, kaip tėvas dažnai mėgsta cituoti Tado Blindos posakį "mužikai kantrūs" tokie dabar lietuviai ir esam paburnojam jei kas nors nepatinka, bet nedaugiau. Nemokam už savo teises pakovoti kaip kitose šalyse žmones to daryti nebijo, o valdžia kaip ant kokių asilų vis krauna, krauna, o asilas tai nesipriešins. Deja ir aš priklausau asilams tai tik paburnoju YYAAA
lucy 2015-05-10 05:09
LOL, bet kai pats vėjų parašai kaip aname poste kai nėra ir apie ką ir diskutuoti vien koliojimasis tai viskas normaliai ir jautiesi labai išmintingas? Ir jeigu žmogus turi kitokią nuomonę tai jau durnas arba kremlininkas? užuojauta. PS. Suprantu, kad užgavau tavo parašą ar sprogdinu tavo iliuzijų burbulą(tokią nuomonę esu susidaręs apie patriotus - gyvenat praeitimi, šlovinat Lietuvą ir kas bando pasakyt kitaip tuoj apšaukiat "blasphemy!" "burn the witch" betrūksta. Tai tarsi jūsų religija). Suprask ne visi tėra "proud to be lithuanian" ir nebūtinai turi būti kremlininkas jog būtum nepatenkintas valdžia ar esama Lietuvos situacija.
Marius.brn 2015-05-10 08:26
Niekas tuom ir neabejoja, geriau jau nepalikti vokiečių be darbo, nes pasėkmes matėme, bet Vytautas50 bando kurti tokias asociacijas, kad tarsi USA specialiai dėjo pastangas įžiebti antrą pasaulinį. Lucy, aš puikiai suprantu, kodėl tiek daug savižudybių lietuvoje, jei matai viską per tokią niūrumo prizmę. Ar neteko girdėti tau, kad daug kas priklauso nuo pačio savęs? Jei pajudėsi biški - numesi svorio, jei pradėsi rimtai dirbti - pasieksi karjeros, jei tapsi pozityvus - ir lietuvoje geriau bus. Tai kad, ieškoti pasiteisinimų savo gyvenime ir išsirinkti auką, vardu Lietuvą, yra paprasta. Nori pasakyt, kad geriau negali?
Mbucks12 2015-05-10 09:01
Niekada niekur nepalaikiau Rusijos, jokiose diskusijose, ar straipsniuose. O ir anam poste labai gerai daviau suprasti, kad rusų senelis labai ir labai nemėgo. Koks Kremlius, apie ką tu? Visai smegenys skyst pradėjo.
Skeptikas 2015-05-10 09:45
Mano nuomone, naivu manyti, kad visi partizanai buvo šventieji. Tačiau, kaltinantys partizanus dėl blogo elgesio pamiršta pagrindinę problemą: KODĖL PARTIZANAI IŠĖJO KARIAUTI ? Išėjo ginti nepriklausomos Lietuvos. 1944 m. Lietuvą okupavo tie patys banditai, kurie nuo 1941 m. trėmė "antisovietinius elementus" ir pagarsėjo tokiais žygdarbiais kaip . 1944 m. į miškus išėjo žmonės matę kas iš tikrųjų yra "draugiška" Sovietų sąjunga. Lietuvos partizanus man norisi palyginti su Termopilų mūšiu kai 300 spartiečių priešinasi daugiatūkstantinei persų kariuomenei. Partizanų atveju irgi nebuvo vilties, bet jie kraują liejo už kiekvieno iš mūsų laisvę. Nepykit brangieji, bet kaltinantys partizanus dėl ginklu paimtų "lašinių" esate dvasios ubagai. Čia tas pats, kas kaltinti prievartaujamą moterį dėl to, kad ji priešinasi.
vytautas50 2015-05-10 09:57
Simplicity 2015-05-10 11:01
Nusirašai Vytautai apie ginklus, apie smetonišką armiją ir t.t. Nemyli tu savo krašto, oi nemyli... Komjaunuolio bilietą ir ženkliuką tebeturi?
Kirtiklis 2015-05-10 11:24
Vėl eilinį syki varai į šoną. Tu ant tiek bukas kad tavo PC tris kart protingesnis nei tu. 1944m, tai kokia karo pabaiga? Eik badauti dar kartelį, gal šįkart padės.
enjoy.slurm 2015-05-10 12:03
Nesuprantu tokių žmonių.. Negi yra ištikrųjų taip mąstančių? Miręs žmogus naudingas tuo, kad žemelę patręšia. O visa Lietuvos išeivija yra tokių didžiulių darbų padariusi savo tautos labui, kad tokie mažmožiai kaip Vytukas net pasvajoti negali. Vien jų egzistencija JAV, politinė veikla, priminė nuolatos, kad yra tokia šalis- Lietuva po raudona uždanga ir kad žmonės ne savo valia kūju ir pjautuvu pasipuošė.
Arthuras 2015-05-10 12:44
Ne, vienintelis dvasios ir proto ubagas - esi TU. Niekas neneigia, kad buvo teisingų partizanų. Bet kaimo plūgų santykių tarp šeimų aiškinimasis ginklu, terorizuojant, atiminėjant maistą net ir iš vargingų daugiavaikių šeimų - tai su*istas banditizmas. Ir banditizmas turi būt baudžiamas. O už tokius terorizavimus ginklu - sušaudant. Ir viskas.
SG 2015-05-10 13:38
Mano prosenelių buvo labai bloga nuomonė apie partizanus, vadino paprastais banditais ir tiek. Būtina paminėti tai, kad mano prosenelis buvo "liaudies priešas", nes agitavo kaimą nesijungti prie kolūkių. Užtai 7 metus buvo ištremtas. Ir tą dieną, kai atėjo rusų kareiviai prosenelio suimti, liepė susidėti daiktus, jis nuėjo į kitą kambarį. Ir sako, kad laisvai galėjo šokti pro langą ir išbėgti į mišką ir prisijungti prie "partizanų", bet geriau nusprendė, "kad atbus lageryje nei prisijungs prie žudikų". Dar vienas epizodas, kurį pasakojo. Vyko kaime vestuvės ir atėjo vietiniai "partizanai" iš miško. Liepė visiems vyrams dingti iš vestuvių, o toliau patys linksminosi su moterimis, gėrė ir valgė maistą. Už savaitės dalis jų buvo nušauti NKVD šalimais miškelyje.
Skeptikas 2015-05-10 15:04
iš vokiečių belaisvių. Kvaila mėginti sumenkinti partizanus dėl to, kad jų tarpe buvo "svoločių". Čia tas pat, kas sakyti, kad tamsta esate de@!las, nes kažkada gavote dvejetą. Aš esu visomis keturiomis už nešališką partizanų istorijos nušvietimą, tačiau vargu bau tai įmanoma. Kaip daugelį kartų kartota "nugalėtojai rašo istoriją", išlikusių Lietuvoje dokumentų nėra daug, amžininkai baigia išmirti, didelė dalis amžininkų buvo sovietų priespaudos mele. P.S. Daug kartų kartojamas melas, tampa tiesa. Vladimiras Iljičius Leninas
SG 2015-05-10 15:06
"Pagrindinė interneto problema ta, kad dažniausiai sunku rasti pirminį citatos šaltinį" - J. V. Stalinas
Skeptikas 2015-05-10 15:16
SG 2015-05-10 15:24
O kuo šiuo atveju tai blogai? Manau, kad turi būti objektyviai ištirti ir įvertinti abiejų pusių nusikaltimai prieš taikius gyventojus. 50 metų viena pusė buvo aukštinama, o ant kitos pilamas purvas; dabar 25 metai, kada daroma tas pats, tik pusės apsikeitė. Ar nugalėtojai visgi neteisiami?
moo 2015-05-10 15:33
Be partizanų (tarpe kurių tikrai būta visokio plauko veikėjų) dar reikėtų atsižvelgti ir į pasakojantį šaltinį. Viena močiutė pasakojo, kaip jų kaime vienas žmogus buvo labai prosovietiškas, lyg ir nebuvo stribas, bet prijautė ir to neslėpė. Todėl jį partizainai baudė, atėmė visus gyvulius ir t.t. Kaip manote, ką sakys to žmogaus anūkai apie partizanus?
SG 2015-05-10 15:49
Todėl ir paminėjau savo prosenelio atvejį, kuris nors būdamas "liaudies priešas", bet buvo griežtai prieš vadinamuosius partizanus. Ir apskritai, kalbant apie tuos laikus, reikia žiūrėti ne iš dabartinės perspektyvos. Iki Raudonajai Armijai įžengiant į Lietuvą, didelė visuomenės dalis (ypač bežemiai ir mažažemiai, kurių tais laikais buvo daug) laukė Stalino saulės. Ir daug kas palaikė prisijungimą prie TSRS. Aišku, kas buvo po to, čia jau atskira kalba, nes didžioji dalis rėmėjų nusigrežė, kai pamatė, kokiais metodais bus viskas diegiama, o žinios apie kolektyvizaciją iš pačios TSRS nelabai ištrūkdavo į išorę. Ypač, į gana tamsų Lietuvos kaimą. Tačiau iki prijungimo nemažai kas palaikė. Verta paminėti ir tai, kad nemaža dalis jaunų žmonių bėgo į miškus dėl tos priežasties, dėl kurios kaip tik dabar nemažai jaunuolių svarsto, kaip čia geriausiai išsisukti - kad nebūtų imami į kariuomenę.