11 technologijų mitų, kuriais turime liautis tikėję  (1)

Ar blogai palikti telefonus krautis nakčiai? O kas, jei „iPhone“ krausite su „iPad“ suderintuvu? Nepaisant to, kad išmanius įrenginius naudojame kasdien, vis dar kyla labai daug klausimų apie tai, kaip šie veikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai yra tiek daug informacijos – toli gražu ne visa ji teisinga, sunku žinoti, ar savo el. įrenginiais naudojamės tinkamai. Tinklalapis Businessinsider.com pasako teisybę apie 11 technologijų mitų.

„Macbook“ kompiuteriai negali užsikrėsti kompiuterių virusais

„Apple“ įrenginiai taip pat gali būti pažeisti užkrato. „Apple“ nuolat pabrėždavo, kad jos įrenginiai nėra tokie pažeidžiami kaip „Windows“, tačiau po 2012 m. pasirodžiusio trojano, kuris paveikė tūkstančius „Mac“ kompiuterių, tai daryti nustojo.

Inkognito naršymas išsaugo jūsų anonimiškumą

Vyrauja klaidinga nuomonė, kad „inkognito“ ir „privatus“ yra sinonimai. Jei naudojate Inkognito režimą „Google Chrome“ arba privatų naršymą „Safari“ naršyklėje, tai tiesiog reiškia, kad naršyklė nerinks jūsų naršymo istorijos.

Iš esmės visai gera idėja naršantiems jūsų kompiuteriu neleisti pamatyti to, ką jūs darėte. Tačiau tai nepaslėps identiteto nuo lankomų tinklalapių arba jūsų interneto paslaugų tiekėjo.

Jei paliekate telefoną krautis ilgam, tai kenkia jo baterijai

Jūs greičiausiai elgiatės kaip dauguma ir paliekate savo telefonus krautis nakčiai, taigi ir pilnai įkrauti telefonai kraunasi dar ilgą laiką. Kai kurie sako, kad tai gali pakenkti telefono baterijai, tačiau tai nėra įrodyta.

Modernios telefonų ličio jonų baterijos yra pakankamai išmanios, kad nustotų krautis, kai yra įkraunamos maksimaliai.

Telefoną galima įkrauti tik tuomet, kai jis visiškai išsikrovęs

Tai yra dar vienas plačiai paplitęs mitas apie ličio – jonų baterijas. Nėra nieko blogo įkrauti telefoną, kai baterija nėra visiškai išsikrovusi – tiesą sakant, tai gali būti ir dar geriau.

Baterijos turi ribotus įkrovimo ciklus ir ciklams artėjant prie pabaigos baterijų veikimo laikas trumpėja, kol pasiekia kritinę ribą.

Vienas įkrovimo ciklas yra pilnas telefono įkrovimas nuo nulio iki šimto procentų. Priežastis, dėl kurios jūsų telefono gyvavimo laikas mažėja šiam senstant, yra ta, kad telefonas išnaudojo daugelį ciklų, bet ne todėl, kad jį įjungiate baterijai esant pusiau pilnai.

Daugiau megapikselių – geresnė kamera

Koks skirtumas tarp 12 ir 8 megapikselių kameros? Pasirodo, ne toks jau didelis. Didele dalimi nuotraukos kokybė priklauso nuo to, kiek šviesos gali sugerti kameros jutiklis. Didesnis jutiklis gali turėti didesnius pikselius, o kuo didesni pikseliai, tuo daugiau šviesos jie gali sugerti.

Taigi žymiai svarbesnis parametras yra pikselių dydis, o ne skaičius.

Kuo didesnė ekrano raiška, tuo geriau

Kai kurie ekspertai aiškina, kad pasiekus tam tikrą lygį ekrano raiška telefone tampa nebesvarbi. Tokie telefonai kaip LG G3 ar „Samsung Galaxy S6“ turi vadinamą Quad HD raišką 2560x1440, kuri gerokai didesnė nei standartiškai naudojama Full HD 1920x1080.

Tačiau neaišku, ar pasiekus tam tikrą raišką tai rūpi, nes nuo tam tikros ribos žmogaus akis nebegali išskirti individualių pikselių.

Su „iPad“ krovikliu kraudami „iPhone“ telefoną jam labai kenkiate

Atsakymas į šį klausimą yra šiek tiek sudėtingesnis nei standartiškas „taip arba ne“. Oficialiame „Apple“ tinklalapyje rašoma, kad 12 vatų „iPad“ suderintuvas gali krauti tiek „iPad“, tiek ir „iPhone“.

Tiesa, „Popular Mechanics“ Steve'as Sanderis iš bendrovės „AEi Systems“ sakė, kad taip jei taip darysite reguliariai, „iPhone“ baterija nusilps.

Tačiau kad pajustumėte žymų skirtumą, taip reikėtų daryti ištisus metus.

Neturėtumėte išjungti savo kompiuterio kasdien

Kai kurie iš jūsų greičiausiai mano, kad neverta išjungti kompiuterio kasnakt, tačiau tiesa ta, kad tai gali būti ir gerai.

Lengva įprasti kasnakt užmigdyti savo nešiojamą kompiuterį – vėliau galite lengviau sugrįžti prie darbų, – tačiau kompiuterio išjungimas taupo energiją ir mažiau apkrauna kai kuriuos komponentus, todėl kompiuteris gali veikti ilgiau.

Jei laikysite magnetą prie savo kompiuterio, tai ištrins visus jame esančius duomenis

Techniškai šis teiginys nėra klaidingas – galbūt prisiminėte, ką reiškė magnetu perbraukti per floppy diskelį. Tačiau tam, kad išnaikintumėte kompiuterio kietąjį diską, reikėtų itin didelio magneto.

Išmanieji telefonai sukelia vėžį

Nors telefonai spinduliuoja radiaciją, kurią gali sugerti žmonių audinys, nėra įrodymų, kad išmanūs telefonai sukelia vėžį.

Kuo daugiau baterijos ryšio padalų telefone, tuo geresnės ryšio paslaugos

Nors daugiau ryšio padalų pagerina paslaugas, tai nebūtinai garantuoja gerą skambučių priėmimą. Padalos tik rodo, kaip arti artimiausio ryšio bokšto esate. Tačiau yra ir kitų rodiklių, kurie nulemia interneto telefone greitį, tokių, kaip internetiniu ryšiu besinaudojančių žmonių skaičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(193)
(7)
(183)

Komentarai (1)