Tikroji "stogą pramušanti" pergalės II-ajame pasauliniame kare kaina (Video)  (2)

Didžiulius skaičius sunku suvokti. Ypač, kai jie įvardija žmonijos tragedijas. Ko gero, frazę, jog "vieno žmogaus mirtis yra tragedija, o milijono mirtis – tik statistika", yra girdėję daugelis. Šis 18 min. trukmės filmas (o jis vertas peržiūrėti nuo pradžių iki pabaigos) padės suvokti žuvusiųjų per Antrąjį pasaulinį karą skaičius. Taip, skaičiai beprotiški, bet tikrąjį jų beprotiškumą suvoksite pažiūrėję šią vaizdo medžiagą. Joje pribloškia ne karo vaizdai ir žiaurumai, o, paradoksalu, grafinė statistika be jokių specialiųjų efektų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiulius skaičius sunku suvokti. Ypač, kai jie įvardija žmonijos tragedijas. Ko gero, frazę, jog "vieno žmogaus mirtis yra tragedija, o milijono mirtis – tik statistika", yra girdėję daugelis.

Suvokti tikruosius skaičius padeda vykusios vizualizacijos. Portale turėjome progų suvokti, ar šviesos greitis išties yra toks pasiutusiai didelis, turėjome progų suvokti atstumus tarp Saulės sistemos planetų.

Pirmoje filmo dalyje statistika pateikiama pagal žuvusių karių tautybę. Antroje filmo dalyje dėmesys sutelkiamas į civilių žūtis (įskaitant ir holokaustą). Trečioje filmo dalyje pateikiama pribloškiama Antrojo pasaulinio karo perspektyva ankstesnių ir paskesnių karinių konfliktų kontekste.

Vienas labiausiai žadą atimančių filmo epizodų – 5-6 min., kai demonstruojama, kiek žuvo Sovietų Sąjungos karių – tik karių (ne civilių).

Ne mažiau šiurpūs ir žuvusių civilių skaičiai. Ypač daug civilių gyventojų žuvo Lenkijoje, kurią pasaulinis karas alino šešerius metus.

Jei sudomino ši 18 min. trukmės versija, visą filmo versiją galima pažiūrėti čia.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(101)
(4)
(97)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: