Galvą persodinti pasišovęs italų chirurgas jau turi donorą – sunkiai sergantį rusą  (11)

Sunkiai sergantis rusas Valerijus Spiridonovas sako, kad ryšis kūno persodinimo operacijai tik tokiu atveju, jeigu ji išpildoma 99 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 12 dieną JAV įvyks Amerikos ortopecijos ir neurologijos chirurgų akademijos konferencija, kurioje pasirodys italų neurochirurgas Sergio Canavero ir Verdigo Hoffmano sindromu sergantis programuotojas iš Rusijos V.Spiridonovas.

Italų chirurgas šio vyro galvą norėtų persodinti ant donoro kūno.

Rusas sakė, kad jeigu viskas vyks pagal planą, operacija galėtų būti atlikta 2017 metais, greičiausiai JAV.

„Aš niekur neskubu. Aš nerėkiu, kad kas nors ateitų čia ir mane tuoj pat išgelbėtų. Esu ne šiaip paprastas pacientas, aš noriu įtikinti medikus, kad tokia operacija yra reikalinga. Nesu beprotis, kuris svajoja, kad jam kuo greičiau nupjautų galvą. Operacija įvyks tik tada, kai visi bus įsitikinę, kad ji pasiseks 99 proc.“, – sakė jaunas vyras.

Jis teigė apsisprendęs galutinai ir prisipažino, kad bijo operacijos: „Tačiau tai ne tik labai baisu, bet ir labai įdomu. Suprantu, kad pavojų daug. Aš privalau tai išbandyti ant savęs, o mano šeima mane palaiko.“

Neurochirurgas leidiniui sakė, kad tai bus ne tik chirurginė procedūra: „Operacija turės politinę reikšmę. Sovietų sąjunga pirmoji išsiuntė žmogų į kosmosą, JAV astronautai pirmieji išsilaipino Mėnulyje. Šalis, kurioje bus atlikta pirma tokia operacija, taps lydere šioje srityje.“

Pasak S.Canavero, jei jo operacijai pinigų skirs Bilas Gatesas ar Dmitrijus Ickovas, jis tai paskebs visam pasauliui.

Konferencijoje jis nori visiems įrodyti, kad tokia operacija yra įmanoma.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(33)
(3)
(30)

Komentarai (11)