Ką atviroje erdvėje gali mažas aliuminio grūdelis? (Foto)  (0)

Kosmose pakanka net ir paties menkiausio grūdelio, kuris gali sukelti labai skaudžių padarinių. Ypač tai tapo akivaizdu po Europos kosmoso agentūros (EKA) atliktų bandymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosmose pakanka net ir paties menkiausio grūdelio, kuris gali sukelti labai skaudžių padarinių. Ypač tai tapo akivaizdu po Europos kosmoso agentūros atliktų bandymų. Vienas smėlio dydžio granulės aliuminio gabalėlis tiesiog kiaurai perėjo per šią taip pat iš aliuminio pagamintą specialią plokštę, palikdamas 28 ir 12 milimetrų diametro skylę. Net ir tokia ganėtinai menka skylė kosmose gali sukelti katastrofinių padarinių ir baigtis astronautų mirtimi. Būtent todėl Tarptautinėje kosminėje stotyje gyvenantys astronautai tiesiog privalo apsaugoti savo kapsulę nuo bet kokių kosminių šiukšlių skriejimo trajektorijos.

Mokslininkai nuolatos bando tirti kosminių šiukšlių judėjimo procesus ir bandyti perprasti šių dalelių judėjimo tendencijas. Kosminių šiukšlių žala gali lemti grėsmę ne tik astronautų gyvybei, tačiau ir erdvėlaivių bei įvairių palydovų įrangai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(59)
(3)
(56)

Komentarai (0)