Katę priglaudę šeimininkai liko sukrėsti: šiurpūs augintinio pokyčiai (Foto)  (2)

Susipažinkite su Matilda. Ji – vos dviejų metų katė, kenčianti nuo reto sutrikimo, dėl kurio jos akys užaugo neįprastai didelės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Katės šeimininkai sakė, kad ją į namus pasiėmė iš prieglaudos 2013 metais, kai jos išvaizda nebuvo išskirtinė, o akys – įprasto dydžio. Tačiau vieną dieną ji apako, o akys ėmė didėti. Tai pastebėję šeimininkai liko sukrėsti. „Po apžiūros veterinarai teigė, jog šis sutrikimas – tikras atsitiktinumas, kurio priežastys nėra žinomos. Matildos akių lęšiai atsiskyrė nuo pačios akių, todėl jos ėmė augti. Šis sutrikimas yra labai keistas, nepaisant to, kad katė yra visiškai sveika, jauna ir gyvybinga“, – sakė pristatyti nepanorę šeimininkai, internete pasivadinę „The Lady“ ir „The Bearded Man“. Deja, bet kol kas veterinarijos gydytojai negali pasakyti, dėl kokių priežasčių katę ėmė kamuoti šis sutrikimas. Patys šeimininkai sukūrė diskusijų forumus ir temas socialiniuose tinkluose „Instagram“, „Facebook“ „Reddit“, tikėdamiesi, kad, galbūt, atsiras žmonių, kurių augintiniai jau susidūrė su tokia problema. Šeimininkai teigė, kad jei akys ir toliau didės, Matildai prireiks operacijos, kuri sustabdytų augimą.Tačiau kol kas, net ir būdama visiškai akla, Matilda gali džiaugtis gyvenimu – ja kuo puikiausiai rūpinasi šeimininkai. „Kad ir kas nutiktų ateityje, mes ją nepaprastai mylime ir esame laimingi turėdami šią nuostabią, ateivį primenančią katę. Rūpinsimės ja kaip įmanoma geriau“, – sakė šeimininkai. Nepaisant savo neįprastos išvaizdos, katė susilaukia begales gerų atsiliepimų, komentarų ir komplimentų. Vien socialiniame tinkle „Instagram“ katė Matilda jau turi daugiau nei 40 tūkst. gerbėjų.

„Džiaugiamės, kad žmonėms patinka Matilda ir jos nuotraukos“, – tikino šeimininkai. Pastebėję didelį populiarumą, jie sukūrė keletą fondų, į kuriuos renkami pinigai likimo nuskriaustiems gyvūnams.

Vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota Matilda, galite pasižiūrėti čia.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(51)
(7)
(44)

Komentarai (2)