JAV mokslininkai: tokios vasaros pradžios pasaulis dar neregėjo  (10)

Mūsų planetoje pasiektas dar vienas mėnesinis temperatūros rekordas – šis birželis buvo karščiausias per 135 metus, pirmadienį pranešė JAV mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji šių metų mėnesiai taip pat buvo karščiausi, skelbia JAV Nacionalinė vandenynų ir atmosferų administracija (NOAA).

„Vidutinė metinė temperatūra sausumoje ir vandenynų paviršiuje 2015 m. birželio mėnesį buvo karščiausia nuo 1880 m. birželio, kuomet pradėti fiksuoti oficialūs temperatūros duomenys, – teigia NOAA. – Vidutinė temperatūra birželio mėnesį sausumoje ir vandenynų paviršiuje buvo 0,88 laipsnio didesnė nei vidutinė XX a. temperatūra.“

Temperatūra birželio mėnesį didžiausia ne pirmus metus – 2014 m. birželį temperatūra taip pat buvo didžiausia, o pirmieji šeši šių metų mėnesiai buvo karštesni nei 2010 m., kurie tuomet buvo rekordiniai.

„Šių metų temperatūra sausumoje ir vandenynų paviršiuje buvo 0,85 laipsnių Celsijaus didesnė nei vidutinė XX a. temperatūra. Tai didžiausia sausio–birželio temperatūra per 1880–2015 metus“, – rašoma NOAA pranešime.

Mokslininkai taip pat mano, kad šie metai bus karčiausi nuo to meto, kai buvo pradėti registruoti oficialūs duomenys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(10)
(9)

Komentarai (10)