RF demografinę padėtį ketina gerinti prezervatyvų draudimu  (23)

RF Pramonės ir prekybos ministerija (Minpromtorgas) parengė vyriausybės nutarimo projektą, pagal kurį ribojami valstybiniai medicinos reikmenų užsakymai. Iš viso sąraše >100 pozicijų. Viena iš jų – prezervatyvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausybės pasiūlymas apriboti valstybinius užsieninius medicininės paskirties gaminių pirkimus, konkrečiai, prezervatyvų, padės išspręsti demografines problemas Rusijoje ir disciplinuos jos piliečius. Taip mano buvęs RF Vartotojų teisių gynimo tarnybos vadovas, o dabar premjero padėjėjas Genadijus Oniščenko.

Jo nuomone, prezervatyvai su sveikata niekaip nesusiję. „Tai tiesiog privers būti labiau disciplinuotais, griežčiau ir atsargiau rinktis partnerius“, – pažymėjo Oniščenko.

Vakar pranešta, kad Minpromtorgas parengė vyriausybės nutarimo projektą, ribojantį valstybinius medicininių gaminių užsakymus. Iš viso sąraše daugiau, nei 100 pozicijų. Į sąrašą, be kita ko, įtraukti rentgeno aparatai, širdies vožtuvų protezai, defibriliatoriai, ramentai, antiseptikai, marlinės kaukės ir prezervatyvai.

RF prezidento spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas trečiadienį pareiškė, kad Kremliuje kol kas „negalvojama apie užsieninių prezervatyvų valstybinių pirkimų draudimą“.

(12)
(2)
(10)

Komentarai (23)