Gyvenimo nuskriausti: 18 metų mergina – šimtametės kūne (Video)  (0)

Filipinuose gyvenanti Ana Rochelle Pondare (18 m.) nuo reto genetinio sutrikimo – progerijos – kenčia jau daugiau nei dešimtmetį. Liga buvo diagnozuota, kuomet mergaitei buvo vos penkeri. Dėl šio sutrikimo Anos kūnas sensta net aštuonis kartus greičiau, nei įprasta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Progerija – nepagydoma liga, kuri paliečia vieną iš keturių milijonų žmonių. Sergančiųjų šia liga vidutinės gyvenimo trukmė siekia vos 14 metų. Aštuoniolikos sulaukusi Ana šiuo metu yra viena vyriausių progerija sergančių žmonių visame pasaulyje. Visai neseniai Ana ir progerija sergantis aštuonerių berniukas Kim dalyvavo tarptautinių mokslinių tyrimų konferencijoje, kurios metu buvo kalbama apie galimybes surasti vaistus nuo šios mirtinos ligos.

Įstrigo senolės kūne

Aštuoniolikos metų Anos kūnas atrodo ir jaučiasi taip, lyg jai iš tikrųjų būtų 144 metai. Mergina jau pradėjo vartoti eksperimentinius medikamentus, kuriais tikimasi jei ne pagydyti ligą, tai bent prailginti jos gyvenimo trukmę.

Mokslinius tyrimus, siekiant išrasti vaistus nuo sudėtingos genetinės ligos, vykdo Progerijos mokslinių tyrimų institutas kartu su Bostono vaikų ligoninės specialistais. Būtent Bostone Anai bei Kim buvo atlikti medicininiai tyrimai.

Ana nustojo augti, jai išslinko plaukai. Todėl įprastai dirbdama tėvų krautuvėje ar susitikdama su draugais ji nešioja peruką ir skarelę. Pastaruoju metu mergina vis daugiau laiko ir dėmesio skiria dalyvavimui moksliniame tyrime.

Miršta nuo širdies smūgio

Progeriją sukelia genetinės mutacijos, jos sutrikdo žmogaus organizmo veiklą, dėl to organizmas dramatiškai sensta.

Įprastai vos sulaukę 14 metų progerija sergantys žmonės miršta nuo širdies smūgio. Laimei, Anai kol kas sekasi nepasiduoti ligai.

Švęsdama savo aštuonioliktą gimtadienį ji džiaugėsi vis dar gyvenanti ir tą dieną buvo tikra princese. Ana net tris kartus pasikeitė suknias ir turėjo didžiulį sostą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)