Tyrimo išvados: girtos žuvys, kaip ir žmonės – elgiasi neapgalvotai (video)  (0)

Tikriausiai dauguma savo kailiu esate patyrę, koks yra alkoholio poveikis žmogaus organizmui. Policijos duomenų bazėse taip pat yra prikaupta nemažai duomenų apie tai, kaip neadekvačiai elgiasi alkoholio padauginę asmenys bei pridaro aibes kvailysčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau, ar kada pagalvojate, kaip elgtųsi alkoholio padauginę gyvūnai? Pavyzdžiui, žuvys! Ne? Laimei, jog mokslininkai apie tai jau pagalvojo kiek anksčiau ir atliko mokslinius tyrimus.

Jų metu buvo siekiama išsiaiškinti, koks yra alkoholio poveikis žuvų organizmui, jų elgsenai. Dinaminių sistemų laboratorijos mokslininkai atliko eksperimentą su Danio Rerio žuvytėmis (Lietuvoje jos dažnai vadinamos tiesiog danijomis), kurios plaukiojo etanolyje.

Atskiros žuvyčių grupelės iš pradžių buvo paleistos į skirtingo stiprumo etanolį (0%, 0,25%, 0,5% bei 1%), o vėliau perkeltos į gėlą vandenį stebint, kaip jos bendrauja su „blaiviomis žuvimis“.

Mokslininkų komanda, vadovaujama docento Maurizio Porfiri, nustatė, jog kaip ir žmonės, žuvytės buvo šiek tiek apkvaitusios ir jų elgesys neatrodė toks koordinuotas.

Beje, jų elgesyje netgi pastebėta mažiau baimės ir dvejonių. Tos žuvytės, kurios prieš tai buvo paleistos į 1% etanolį, iš visų išsiskyrė labiausiai nekoordinuotais veiksmais.

Beje, derėtų pridurti, jog Danio Rerio žuvų rūšis turi daug panašumų su žmonėmis atsižvelgiant į vystymąsi, elgesį ir genetiką.

Štai dar viena mokslinė studija padėjo atskleisti, jog šios rūšies žuvų apvaisintų ikrų panardinimas į etanolį turi poveikį vėlesniam žuvyčių vystymuisi – jos būna labiau linkusios į antisocialumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (0)