„Spageti monstras“: vandenyno gelmėse užfiksuotas neregėtas padaras (Video)  (2)

Atliekant tyrimus Atlanto vandenyno gelmėse, 1,2 km gylyje užfiksuota palei dugną plūduriuojanti keista būtybė. Medūzą su daugybe ataugų primenantis gyvis buvo primintas „spageti monstru“, kadangi primena pašaipios religinės organizacijos – Skrajojančio spageti monstro bažnyčios – satyrišką dievybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį padarą užfiksavo naftos kompanijos BP robotas, kuriuo buvo tyrinėjamas vandenyno dugnas. Darbuotojai persiuntė filmuotą medžiagą Nacionaliniam okeanografijos centrui Sautamptone (Didžioji Britanija), kad šie patikslintų, kas tai yra iš tiesų.

Šios įstaigos mokslininkai mano, kad vaizdo įraše užfiksuotas sifonoforų (lot. Bathyphysa conifera) rūšies atstovas. Sifonoforai yra hidroidiniai duobagyviai, gyvenantys kolonijomis. Nors žiūrint iš šono atrodo, kad tai yra vienas organizmas, iš tiesų kiekviena atauga yra atskiras gyvis. Kartais kolonijose susispiečia tūkstančiai paskirų gyvių.

Tokioje kolonijoje kiekvienas narys turi jam priskirtą užduotį. Beje, tarpusavyje jie taip glaudžiai vieni su kitais susiję, kad daugelis atsiskyrę nesugebėtų išgyventi.

Dauguma kolonijų yra pailgos, plonos, permatomos. Viena sifonoforų rūšis, Praya dubia, yra vieni ilgiausių padarų pasaulyje – jų ilgis gali siekti 40–50 metrų.

Skrajojančio spageti monstro bažnyčia prieš kelerius metus buvo įkurta JAV, šaipantis iš religinių organizacijų. Jos nariai sako tikintys nematomu ateiviu, sudarytu iš spagečių ir mėsos kukulių, kuris smarkiai prisigėręs sukūrė Visatą.

Vienas labiausiai pagarsėjusių šio tikėjimo atstovų pasiekimų – čeko Lukašo Novy iškovota teisė nusifotografuoti asmens tapatybės kortelei su makaronų sieteliu ant galvos. Jis argumentavo, kad to reikalauja jo religiniai įsitikinimai. Pareigūnai nusprendė, kad nepatenkinti L. Novy prašymo reikštų nusižengti šalies religijų lygybės įstatymui.

Teigiama, kad pasaulyje yra net keli tūkstančiai šio tikėjimo atstovų. Pastafarianistai kaip šventą dieną švenčia kiekvieną penktadienį ir laiko, kad piratai yra dieviškos būtybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai (2)