Ateistams tai nepatiks: atskleistas ryšys tarp tikėjimo, bendros sveikatos būklės ir vėžio gydymo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2015-08-14 11:42
Placebo efektas ir tai nėra blogai jei tik padeda Galima tikėti ir tuo, kad gerdamas vandenį iš čiaupo pasveiksi ir taip padidinsi tikimybę pasveikti. O šiaip tai straipsnis iš alfa.lt tai daug ką pasako, jokių nuorodų į šaltinius, kažkas kažką atskleidė.
rndbit 2015-08-14 12:30
Ateistams vienodai, nes nėra svarbu kuo tikėsi. Ateistai irgi gali ta pačia privilegija naudotis - reikia tik tikėti, kad tiesiog pasveiks, o ne, kad \
Eič 2015-08-14 12:53
Tai jau senokai žinoma. Gali valgyt kad ir saldainius. Jei tikėsi, kad tai padeda, padės.
Atk 2015-08-14 14:01
Kai žmogus galvoja apie Dievą, jis harmonizuoja savo būklę, jis nusiramina labiau, atsikrato daugiau agresijos baimių. O Agresija ir baimės kerta jo sveikatą.
hamann 2015-08-14 14:18
Vistiek nėra ryšio tarp dievo ir sveikatos. To pačio pasiekt galima ir medituojant ar pan.
vanduo4 2015-08-14 15:20
Pavadinimas garsus, turinys apie nieką.
_alvydas_ 2015-08-14 15:23
Problema tame, kad jokios technologijos niekada žmogaus nepavers nesunaikinamu. Gal gyvens jis ilgiau, bet kaip ir tas "koščėjus nemirtingasis" vistiek bus sunaikinamas. Iš čia seka, kad relygijos visada, visada bus paklausios, nes tenkina labai daug ir didelių daugumos poreikių. Čia jum ne Maxima su savo bulkutėm O jei taip tai ateistam manau geriausia tiesiog bendradarbiauti, o ne kariauti, bet pasiliekant prie savo pasaulio supratimo.
bahuriux 2015-08-14 19:54
Aš ateistas ir pripažystu, kad kiekvienas žodis/sakinys/mintys šiame staripsnyje yra logiška ir racionalu, jei interpretuoti moksliškai, kaip tą parašė ankščiau tavęs komentatoriai. Žinau kad esi dvasingas (nelaikau tai blogu dalyku), bet matyt tos religinės pakraipos, o ne tos racionaliosios kurie supranta, kad placebo efektas, arba meditacija irgi daro stebuklus. Visata yra tokia sudėtinga, o jei dar paimsim neblogai išsivysčiusias žmogaus smegenis, reikalai pasidaro visai sudėtingi ir kas nemato viso paveikslo, tam niekas nepadės nei davatkiškumas, nei ateizmas.
Jap 2015-08-14 20:54
tai tik irodo, kad religijos skirtos valdyti mases
Atk 2015-08-14 21:17
Žmogus dabar yra be proto egoistas. Jis tik galvoja, kas jam naudinga. Jis yra kenksmingiausias padaras Žemėje. Jis naikina net savo Žemę. O tai dėl to, kad jis netiki Dievu arba supranta tikėjimą kažkaip iškraipytai ir daugiau tik bando atrodyti tikinčiu ir žaidžia tikėjimą, o nežiūri į tai rimtai.
bahuriux 2015-08-15 01:00
Tarkim žmonės gyvens harmoningai su dievu su gamta bla, bla, bet tu nesupranti, kad po 5 milijardų metų, bus ištikro pasaulio pabaiga, ta prasme saulė pavirs į didelę raudonają milžinę ir sudegins harmonigą žemę su visais jos harmoningais gyventojais. O dabar mano neharmoningas kelias, tobulėti iki tol kol tapsim dievais ir nei žemė, nei visata, nei laikas nei erdvė musų neberibos. Tiesa melstis nereikės, nes męs ir patys busim dievai. Kaip tau tokia neharmonija?
dawid90 2015-08-15 11:23
Čia iš kur tokios "žinios"?
SCP 2015-08-15 11:57
Pripazinkim magijos siam pasauly nera, i hogwartsa nepateksi, ne kaledu senelis atnesa dovanas o tevai, dantuku feja negzistuoja, visagalis dede sedintis ant dangaus skliausto barstydamas savo dieviskas dulkeles irgi neegzistuoja. Sis straipsnins geras pavizdys Placebo efekto: Kai pacientas manydamas kad vaistai padeda pradeda gyri greiciau, tai dazniausiai daroma su cukrinemis tabletemis, BET vien gerdamas Placebo tabletes neisgysi nuo vezio...
Aidas 2015-08-15 14:20
Kaip ta galetume padaryti?
vytautas50 2015-08-15 16:11
bahuriux 2015-08-15 16:39
Dviem būdais, natūraliai evoliucijos keliu, bet tam vargu ar užtektų laiko iki kito asteroido ir technokratiškai, pvz post žmonės, arba super pažengęs DI tą galėtu padaryti, betkokiu atveju mųsu palikuonys, arba po mūsų pažangesnė gyvybės forma, net nebūtinai grynai biologinė. Kaip pvz galiu pateikti, pirmas sunkesnis už orą aparatas pakilo prieš 110 metų, nors iki to visi rimti mokslininkai buvo isitikine, kad tai neįmanoma ir bandyti tą daryti tik laiko švaistymas ir tokių pvz. daug. Taip ir męs dabar negalime suvokti, daug dalykų.
Aidas 2015-08-15 16:55
Supratau. Nei apie zmogaus biologines evoliucijos, nei apie technologiju ateiti nieko negaliu prognozuoti.
Atk 2015-08-15 17:46
Niekur tu nebūsi dievais. Duosim tokiems kaip tu namelį, darželį, na pagyvenkit kartu. kadangi jūsų sielos mažai išsivysčiuis savimeiliškos, tai jus praeis diena ir susipyksit ar susimušit tuo labiau. Nesnemokėsit gyventi kartu. Todėl pirma reikia vystyti sielą, save. Mokytis teisingai reaguoti. Niekas neleis tokiems egoistams būti Dievais, kurie tiek pilna pykčio turi, visokių, intrigų, įtarimų. Technika vis tobulės ir kas bus jei koks vienas su neišvystyta siela supyks ir nuspręs sunaikinti kitus? Ir viskas ir susinaikinsit, jūs-dievai.
bahuriux 2015-08-16 09:38
Duosit, kas jūs tokie kurie man duosit, niekas nieko man nedavė viską pats susikūriau įskaitant savo mintis. Su kuo kartu gyventi? Kas neleis mums tobulėti, ar tavo piktas barzdotas dėde kuris sėdi ant debesies? Laibai jau jis jaučia konkurenciją ir yra labiausiai kerštinga būtybė visatoje, o ne gailestinga, kaip turėtu būti. Tiesiog jo veiksmai anot biblijos ir tokių kaip tu yra pačio žemiausio instinktų lygio, toli gražu ne visagalės būtybės kuri tik ir turėtu spindulioti begaline meile O apie sielos tobulėjima, pirma teks įrodyti ar ta siela yra ir jei yra kaip ji veikia ir kur ji yra. Pieškok temos forume apie siela ir parašyk ką nors ten, ten nemažai esam pridiskutavę.
Echo22 2015-08-16 13:53
Savo gyvenima susikurei? Pasirinkai Lietuva, kaip savo gimimo vieta? Morale pats savo susikurei? Logika/tiesa irgi? Tau neleis tobuleti visi kiti, kurie irgi "susikure" savo morale patys. Esme tame, kad tu teigi, kad dievas yra neteisingas, nors tu pats esi susikures savo morale, ir neuzmirsk, kad bet kas kitas gali susikurti priesinga tavajai. Taip pat, tu argumentuoji logika, kuria , kaip suprantu, irgi pats susikurei... Tai,manau, atsitinka tada,kai neigi viska, ko negali moksliskai irodyti, nes nei morales nei logikos tu irodyti negali. Apskritai, bandydamas irodyti logika argumentuosi uzdarame rate. Tas pats ir su siela, nes ji ir yra ta amzinoji tavo dalis, telkinys gerio, grozio, tiesos. Bet ,zinoma, tu jos nepripazisti, nes negali "irodyti". Zodziu, neigdamas siuos svarbiausius zmogaus aspektus, tu neigi gyvenima. Linkiu daugiau pasidometi filosofija, nes ir tavo dievo apibrezimas, kaip senuko su bardza, yra daugiau nei graudus.