Paskelbtas geriausiai gyvenimui tinkamų miestų sąrašas  (1)

Ar kada susimąstėte, kokie pasaulio miestai yra labiausiai tinkami gyventi? Miesto tinkamumui įtakos turi įvairūs aspektai: pragyvenimo lygis, gyventojų tankumas, saugumas, pavyzdžiui, teroristinės atakos. Taip 2015 metais populiarumo dėl protestų netekęs Honkongas laurus atidavė Melburnui, skelbia "The Economist".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad Australijos miestas Melburnas šiuo metu yra geriausia vieta gyventi. Jis šlove dalinasi kartu su Viena, Vankuveriu, Torontu ir Adelaide. Šiuose miestuose vyrauja panašus pragyvenimo lygis, gyventojai mėgaujasi puikia infrastruktūra bei gera sveikatos sistema. Čia yra žemas nusikalstamumo lygis. O koks miestas mažiausiai tinkamas gyventi? Ko gero, nenuostabu, kad tai – Damaskas, dėl pilietinio karo, vykstančio Sirijoje.

Tinkamiausi gyvenimui miestai:

1. Melburnas, Australija. Miestas pasižymi puikia kava, skaniu maistu, gyva muzika, menais ir daug atvirų erdvių.

2. Viena, Austrija. Nuo Melburno Viena atsilieka visai nedaug, jos pranašumas – nuostabi architektūra, klasikinė muzika.

3. Vankuveris, Kanada. Šis nuostabus miestas labiausiai tinkamos vietos gyventi titulą laikė iki 2011 metų.

4. Torontas, Kanada. Šalia puikios infrastruktūros ir gero pragyvenimo lygio, 553 metrų aukščio dangoraižis, iš kurio atsiveria nuostabi panorama, taip pat prideda miestui pliusų.

5. Adelaidė, Australija. Miestas turtingas paplūdimiais, parkais ir žavintis visus istorijos mylėtojus savo nuostabia dvasia. Penkta vieta Adelaidė dalijasi su Kanados miestu Kalgariu.

Mažiausiai tinkami gyventi miestai:

136. Tripolis, Libija. Gražus senamiestis nepadeda šiam miestui pasiekti populiarumo viršūnių dėl neramumų Libijoje.

137. Lagosas, Nigerija. Miestas, kuriame išvystyta prekyba, tačiau per didelis gyventojų tankumas, daro jį nepatogiu gyventi.

138. Port Morsbis, Papua Naujoji Gvinėja. Mieste prastai išplėtota infrastruktūra ir vyrauja didelis nusikalstamumas.

139. Daka, Bangladešas. Sunkiai suvokiamo didumo eismo kamščiai viena pagrindinių priežasčių, daranti šį miestą mažai tinkamu gyventi.

140. Damaskas, Sirija. Dėl vykstančio karo šis miestas yra mažiausiai tinkamas gyventi, tai patvirtina ir jame sumažėjęs gyventojų skaičius.

Global Liveability Ranking 2015

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(8)
(6)
(2)

Komentarai (1)